dimecres, 22 de setembre del 2010

QUINA IMPORTÀNCIA VA TENIR LA INVENCIÓ DE LA MONEDA PER AL NAIXEMENT DE LA FILOSOFIA?

7 comentaris:

  1. Milet va ser una de les ciutats jòniques més importants durant la creació de la filosofia. Aquesta ciutat, situada a Anatòlia, comerciava amb Orient (perses) i amb el regne de Lídia.

    Les monedes jòniques que es van inventar a l'any 700 aC, van ser les primeres en circular per tot Grècia i principalment eren fetes de bronze. Aquestes monedes van ser anomenades talent i mina i s'utilitzaren d'una manera generalitzada durant segles.
    L'augment de la població va incentivar a la creació de colònies a llocs remots, en un intent de donar una sortida pacífica al creixement. L'economia jònica era cada cop més monetària i comercial, de tal manera que els aristòcrates van perdre poder davant els comerciants i artesans, tant a les ciutats com les colònies.

    En conclusió, en un principi el logos no s'oposava al mite, però van ser una sèrie de transformacions socials les que van conduir gradualment a la seva separació. Una d'aquestes transformacions socials va ser la invenció de la moneda, juntament a altres com l'escriptura, les matemàtiques i els oracles (oracle de Delfos).
    La invenció de la moneda encunyada va suposar el naixement d'una economia de mercat i a més va propiciar un dels trets fonamentals del logos: el seu caràcter de representació universal.


    Firmat: Maria Cavaller i Francesc Enrich

    ResponElimina
  2. Durant el segle IV. a.J.C hi va haver una serie de canvis, en aquell moment la Jónia era el punt economic important on molts navegants s'aturaven a comerciar.

    L'aparició de la moneda va ser deguda a l'augment de comerç ,que havia augmentat notablement en comparació a segles anteriors. Els comerciants cansats de fer intercanvis de béns ( trueques) van optar per crear una moneda.
    va ser necessari crear la moneda perque a vegades en un intercanvi era molt difícil sebre exactamente el valor d'un objecte, de manera que podia ser que un hi perdés amb l'intercanvi, de manera que si es comerciava amb una moneda era mes fácil establir el valor.
    l'invenció de la moneda va afevorir molt al comerç, ja que va facilitar la venta i la compra de objectes.
    les primeres monedes eren de bronze am un dibuix grabat a cada costat, s'encarregaba la casa de la moneda de fabricar-la i el comerciants podien intercanviar els lingots d'or o plata per monedes.
    Enviat per BLANCA

    ResponElimina
  3. La ciudad jónica situada en Anatólia fue una de las más importantes ya que eran ciudades que comercializaban con Oriente y con el reino de Lídia hacia el 700 a.C. El hecho de comercializar con otros lugares, hizo que se inventara una técnica para dar un valor significativo a las cosas, esta técnica que inventaron , se denominó moneda, el objetivo principal de la moneda era y es intercambiar objetos ( en este caso objetos comerciales) por la moneda con el equivalente valor del objeto. Las primeras monedas fueron de bronce.

    Debido a la comercialización y a la invención de la moneda, hizo que las ciudades jónicas aumentaran su economía, esto tuvo repercusión sobre el poder que tenían los aristocráticos en los ámbitos comerciales y artesanales.

    En este periodo de tiempo hubo algunos cambios sociales, como la aparición de la moneda (entre otros) que hizo que se separara el logos del mito, hay que tener en cuenta que antes, el logos no se oponía al mito y a partir de la aparición de la moneda el logo se oponía totalmente a lo irracional.



    Firmado: Abril Viola Ramon

    ResponElimina
  4. Els jònics des de un principi es dedicaven a cultivar les seves terres i deixaren tot el món del comerç en mans d’altres pobles, concretament els pobles fenicis.


    Però quan va començar a créixer la ciutat de Jònia els habitants varen començar a dedicar-se a la navegació, al comerç, la ciència i a les arts.


    Milet, una de les ciutats de jònia més important comerciava amb Orient (perses) i amb el regne de Lidia i cap a l'any 700 a. C. Aquest lloc va adoptar l'ús de la moneda.


    Les monedes jòniques van ser les primeres en circular per Grècia,aquestes monedes eren les ‘talento’’ i la ‘’mina’’ i es van utilitzar durant segles. La prosperitat comercial i productiva de les ciutats Jòniques es va veure reforçada amb la seva expansió comercial.


    Els jònics varen ser els primers en fundar colònies en llocs remots, en un intent de donar una sortida pacífica a la seva creixent població. Així que l’economia del país jònic es va començar a convertir-se cada vegada més monetària i comercial, de forma que la aristocràcia va perdre poder a favor dels comerciants i artesans , això va passar tant a les ciutats gregues com a les colònies fundades.

    Clara Servera

    ResponElimina
  5. Clara i Blanca: explicau bé l'origen de la moneda, però us falta explicar la relació amb l'origen de la filosofia.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.