dilluns, 1 de març del 2010

(1r Opinió, dv 12/03) QUIN PAPER SOCIAL CREUS QUE JUGA L'ART AVUI DIA?

És l'art avui dia un component important de la nostra cultura? creus que actualment ocupa un lloc rellevant en la nostra societat? si és així, quin? (RECORDA que la correcció ortogràfica i la claredat de les teves explicacions són tan importants com el contingut)

35 comentaris:

  1. El arte ha tenido muchos significados al largo de la historia en diversas épocas y lugares.


    En la cultura occidental, creo que el arte hoy en día tiene una gran importancia ya que mediante él hemos podido conocer las distintas visiones del mundo según las épocas y lugares en que se desarrolló.

    Gracias a las representaciones artísticas pasadas, tenemos la suficiente información para saber como se expresaban y como veían el mundo nuestros antepasados, y esto no es nada más que una manera de obtener conocimientos sobre esas sociedades y esas épocas, que hoy en día implican un cierto poder.

    Según el la cultura en la cual nos fijemos para contestar esta pregunta podremos obtener diferentes respuestas, ya que si para contestar, nos fijamos en una cultura menos desarrollada en comparación con la nuestra, nos daremos cuenta que el arte tiene un valor diferente respecto al concepto nuestro.


    Eso no quiere decir, que hoy en día el arte tenga exactamente la misma importancia que en épocas anteriores, ya que según mi punto de vista, el arte de épocas pasadas tenía una función diferente, que jugaba un papel importante en la sociedad. Un claro ejemplo que encontramos es que las principales funciones que tenía el arte era sobretodo pedagógica y representativa ya que la mayoría de gente era inculta y no tenía suficiente conocimientos, y por ese motivo se intentaba explicar hechos o historias mediante imágenes. Hoy en día no tenemos tanto ese problema de la incultura hecho que hace que el arte actual juegue un papel secundario en nuestra sociedad en ese aspecto. Las principales funciones que nos encontramos hoy en día en el arte, son de un orden más crítico y más relacionado con la utilización del mismo como símbolo de poder y riqueza (estatus).

    En conclusión creo que el arte de hoy en día es importante para el artista ya que para él es una forma de expresión de su creatividad y de autoafirmación. Socialmente, el arte en la actualidad cumple una función conceptual y crítica.

    ResponElimina
  2. L'art juga i sempre ha jugat un paper molt important en la nostra societat.


    Antigament, abans de que l'escriptura fos creada, l'única manera de poder expressar-se era mitjançant l'art, sobretot mitjançant dibuixos. Es pot apreciar clarament als frescs o a les escenes picades en algunes parets, per exemple, a monastirs, per representar moments religiosos importants.
    Si fa falta anar més enrere, podem pensar en les pintures rupestres que es troben dins coves o altres llocs amb un gran valor històric, encara que no sé ben bé si es podria denominar 'art' però a la fí és pintura, i gràcies a aquestes pintures hem pogut coneixer, per exemple tècniques per caçar, o els animals que caçaven els nostres avantpassats més llunyans.

    Amb tot açò vull dir que les arts ens han portat moltíssima informació del passat, i encara que m'he centrat una mica amb les arts plàstiques, també la literatura i tots els altres tipus d'art ens han apropat al passat.

    L'art està directament relacionat amb la bellesa, i la bellesa si juga un paper bastant important en la nostra societat actual, ja que aquesta considera que allò bell és bo, i per tant, seguint aquesta norma, lo lleig és dolent. Açò canvia molt segons el grup social en el que vius, i la cultura d'aquest, encara que, en la meva opinió, crec que la subjectivitat de cada individu influeix més en la concepció de la bellesa que no el que la societat diu, malgrat que la majoria de vegades aquesta 'subjectivitat' individual està excessivament influïda pel que la societat diu...
    En canvi, en el món classic, la bellesa eren només uns cànons, unes pautes les quals s'havien de seguir per aconseguir una obra bella. Per als grecs, aquestes pautes eren la proporcio aurea, el nombre d'or, creat per la natura i que fa que tot el que és natural sigui bell. També es podria parlar d'allò que varem veure a classe que seguia unes pautes matemàtiques que creaven unes imatges a base de repeticions infinites que resultaven belles per a tots.

    Actualment l'art continua jugant un paper important en la societat, malgrat que aquest no es tant deixar marca del present per a generacions futures ni tampoc, encara que tampoc s'ha escluit i avui en dia continua tinguent en certa manera aquesta funció, desfogar-te de les teves emocions i plasmar-les (ja sigui visualment, com de manera auditiva o audiovisuals). Ara l'art no es regeix tant per cànons sinó que segueix altres factors que fan, ja no només que l'obra sigui bella, sinó també que tingui èxit (autor, preu...etc.)

    En conclusió, crec que l'art continua jugant un paper important en la nostra societat actual, i que possiblement sigui referència de les nostres generacions futures, encara que aquest no és l'objectiu, no com en l'antiguitat. Però en la meva opinió, ha perdut molt l'essencia del que realment és l'art i poder expressar emocions i treure el que tens dins de manera bella i ara la societat utilitza l'art com a un negoci més, i per guanyar poder i fer-se rics, s'han perdut les ganes d'ensenyar el que realment li agrada a l'autor (per exemple, en la música, com hem parlat a classe) per aconseguir ser més comercial (i fer, per tant, més negoci) i guanyar més diners.

    ResponElimina
  3. Jo, personalment crec que l’art es present en el dia a dia de una persona, per exemple quan veiem un graffiti al carrer, o quan llegim un text de una obra, quan escoltem una cançó, una obre de teatre, etc. Tot són diferents tipus d’art que ens trobem cada dia, no em puc imaginar un mon sense art. Per tant, crec que si, és un component important en la nostra cultura, ja que, cada cultura te el seu propi art, amb les seves pròpies característiques, i l’artista el que fa es representar els seus sentiments, aquets van molt lligats amb la cultura la qual ens han educat en la socialització primària.

    Rotundament si! Ocupa un lloc rellevant en la nostra societat. Com ja he dit, l’art es present en les nostres vides, des de que naixem fins que morim i crec que això sempre ha estat així, tot i que antiguament l’art tenia una funció representativa i pedagògica, també hi era present. Gracies a l’art podem gaudir de moment únics que cap altre cosa els pot substituir, qui no sa estirat mai al sofà hi ha gaudit llegint un bon llibre? O escultant bona musica?o ha anat a veure una bona obra o pel•lícula?o gaudir de un bon quadre? Tothom, en algun moment ho em fet i ho seguim fent . Ara imagineu un mon sense art, sense musica, ni literatura, ni obres, ni pintura,ni arquitectura, etc. Si ,potser, podríem viure però penso que seria un mon realment trist i molt avorrit. Per aquets motius crec que ocupa un dels llocs més importants en la nostra societat.

    En conclusió, l’art avui dia es un component important i ocupa un lloc rellevant en la nostra societat, ja que, ens provoca benestar i a tothom li agrada algun tipus d’art. A més a més, amb l’art em pogut descobrir molts aspectes de la vida de fa molts anys.

    L’art és una de les millors característiques de la intel•ligència humana.

    ResponElimina
  4. Ha estat i és un component important per la nostre cultura.

    A través de l’art hem estat capaços de descobrir moltes coses dels nostres avantpassats. Els materials artístics que hem trobat ens han donat a conèixer quines eren les idees i institucions d’aquella societat antiga.

    Cada d’aquestes obres trobades tenien un valor simbòlic que ens donaven molta informació.
    Anant a les representacions artístiques més llunyanes trobem els freds, a partir d’aquestes representacions podríem saber que sentien els prehistòrics en caçar, com caçaven, com es que hi havia tantes representacions d’animals, més ben dit com es que dibuixaven animals... A partir d’aquestes representacions es podrien treure milions d’hipòtesis sobre com era aquella societat. No tant sols els freds ens donen informació també sobre les eines artesanes que es feien ells mateixos per poder caçar, cuinar o el que fes falta.

    Hi així a estat l’art informant en cada moment el que passa en aquella societat, podríem donar infinits exemples de descobriments gràcies a l’art.

    L’art apart de tenir una funció representativa té també una funció educativa, com feien les pintures de l’Edat Mitjana per exemple. Representaven la vida de Jesucrist, i allò substituïa als textos que tan sols podien llegir una minoria de la població.
    En definitiva L’art ve a ser un llenguatge sense paraules. Que ens informa en tot moment el que està passant.

    Fins ara m’he enfocat més amb les obres d’arts plàstiques. Això no vol dir que les altres no tenguin un paper rellevant en la història. La literatura,la música,el teatre, la dansa, el cinema, també ens ha donat molta informació sobre el passat i avui en dia també té un paper important (ex, en la literatura; Estan existint escriptors poetes, que prest o tard els haurem d’estudiar per la seva excel•lència. En el cinema, és fan moltes pel•lícules crítiques com per exemple, les que ens donen a conèixer com es la societat d’avui en dia un exemple de pel•lícula crítica seria ‘MAR ADENTRO’).

    Tornant a les arts plàstiques avui en dia com he dit abans també té un paper important,però tol vegada no és basa tant amb les representacions idèntiques i proporcionades com es feien anys enrere, tampoc crec que hi hagi pintures amb la funció d’educar.

    El que fan els artistes del segle XXI, és deixar-se endur per els sentiments i emocions, no tenir idees fixes, no basar-se en res , simplement anar deixar imaginació i basar-se amb la originalitat i la creativitat.
    Pot ser que hi hagi artistes que tenguin la funció de guanyar diners en vés d’expressar els seus sentiments i emocions. Aquesta manera de pensar si que ha canviat.
    També hi abunden quadres amb funcions crítiques. Accions injustes que estan passant dia a dia.


    En conclusió: Considero que l’art encara té un paper rellevant, i que les nostres generacions futures estudiaran el comportament de el que està passant ara.
    En concepte de bellesa ha anat canviant any enrere any i la societat també ha anat canviant. Crec jo que es bo tenir canvis de concepció i no basar-se tant amb la imitació del passat, sent així ens permet descobrir noves formes de menejar l’art. Si, que hi ha coses que s’haurien de canviar ( com que l’art tengui la funció de negoci de tenir present tot el temps l’objectiu de guanyar diners) , però també hi ha coses a de passat que també s’haurien d’haver canviat.

    ResponElimina
  5. L’Art és sense cap dubte un dels components més importants de la nostra cultura i ha estat sempre present a les nostres vides. L’Art és molt més del que ens pugui dir una definició enciclopèdica, perquè qui realment sap apreciar l’art no només creu que és allò que l’ésser humà realitza amb una finalitat estètica o comunicativa, a través de la qual expressa idees, emocions... l’obra d’art és una part del seu autor, del propi artista. És l’expressió personal de cadascú, transformada en una cosa material o tangible. Per l’espectador, l’Art és el plaer sense la necessitat del desitj.

    Des dels inicis del temps els humans necessitem creure en una realitat paral•lela que d’alguna forma ens alliberi de les nostres frustracions o de les nostres pors cap a allò que no coneixem.
    Qualsevol diria que estic definint la religió, però em refereixo a l’Art, perquè al cap i a la fi l’Art és un univers simbòlic creat per el propi ésser humà, igual que ho és la religió.

    Avui en dia qualsevol cosa és considerada “ART” i tothom és artista, però jo crec que els verdaders artistes són aquells que aconsegueixen marcar la diferència i ens fan partícips de la seva particular forma de veure el món i les coses. Són aquests éssers humans els que saben mostrar que existeixen altres maneres d’entendre i sentir la vida, sense deixar de banda els valors estètics, és clar.

    Perquè ens quedem “hipnotitzats” davant l’harmonia d’un quadre, commoguts davant un poema o emocionats després d’escoltar una cançó? Perquè l’Art ens transporta a mons intimistes gràcies a allò que ens transmet, que sempre s’origina amb una relació sensible amb l’obra d’art. L’Art és capaç de fer-nos canviar d’ànim i d’alliberar-nos de la soledat. Perquè tot i que contemplar una obra d’art sigui un acte individual, ja que cadascú pot tenir una visió totalment diferent d'una altre respecte a una obra (bellesa subjectiva), aquesta sempre ens produeix una espècie de plaer. Les arts en general tenen un significat molt profund que l’espectador ha de “desxifrar” o interpretar.

    L’Art sovint fa funció crítica i també reflexa la ideologia d’una determinada època; a través de ella hem pogut tenir coneixement dels nostres avantpassats, de les seves formes de vida, de la seva societat i del seu concepte de “bellesa”. L’art és una gran font d’informació del nostre passat i del present, perquè crec no hauríem de deixar de banda les obres actuals i centrar-nos sempre amb les clàssiques, ja que les obres modernes també ens permeten conèixer molt bé la nostra societat, com som i la nostra visió estètica (el que ens sembla bell i el que no). L’Art, no només ocupa un lloc molt rellevant en la nostra societat, sinó que també la influeix.

    ResponElimina
  6. L’art, segons la meva opinió, no té tan sols un paper o una funció, sinó que és un recurs que s’empra amb diverses finalitats. L’art és considerat un bé públic molt valuós.
    Abans, no hi havia tanta comercialització amb l’art, és a dir, que el mercat no havia tingut un paper tan rellevant com ara en el procés de creació. Això ho podem observar en el fet que algunes obres es fan amb l’únic propòsit de ser venudes. Un altre paper molt important és que expressa la creativitat individual de la gent, de les persones, així com els seus sentiments, emocions i percepcions. La creació artística té una gran importància en la cultura, ja que l’art és un vehicle capaç de transmetre cultura. Moltes vegades, les creacions artístiques són emprades com a armes polítiques amb les que convèncer, inculcar o expressar unes idees pròpies d’un partit. També reflexa la societat de cada moment, els fets importants, normalment fets catastròfics o desagradables. Gràcies a aquesta transmissió de idees, pot ser un catalitzador que desperti la consciència de la gent o la seva capacitat reivindicativa. El missatge és molt important a l’art, per això és capaç de condicionar. També té una funció pràctica i funcional, per exemple l’arquitectura o el disseny d’objectes mobiliaris, que satisfà les nostres necessitats i ens aporta benestar.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Segons la meva opinió,l'art, avui en dia, no és tractat, no és valorat, no és considerat amb tanta importància com l'art que podem trobar en altres segles que pertànyen a la història. La veritat, esque, la nostra perspectiva o o la nosrta visió cap a l'art a perdut molt arran les darreres dècades. Podríem dir que segueix sent un compomponent de la nostra cultura, que encara és important, sí, però no igual que antes. Quan veiem un quadre d'art contemporani, molta gent no rep el tema del quadre, les emocions que vol transmetre l'autor, fins i tot, hi ha gent que pot arribar a dir " bah! això són quatre pincellades!". En canvi, anteriorment, l'art era transferit al públic d'una manera fàcil, per això, a on les persones veien un quadre i podien rebre tot el que significava, al igual que ara no. Les maneres de l'artista de reflectar el seus sentiments, ideologies, emocions, a les seves obres no han canviat, tan sols han canviat l'estil, en canvi el pñublic ha dia d'avui, ha perdut tot aquell coneixement de percebre el significat d'una obra. I és per aquesta raò, que l'art, avui en dia esta menys valorat, prodíem dir que esta a dins la nostra cultura, però d'una manera cega.
    La gent, prefereix anar viatgar, gastar-se un dineral en un billet d'aviò, per poder veure " El David de Miquel Àngel", o anar a veure la "Giocconda", envés anar a la sala d'exposicions del poble a veure una exposiciò d'art contemporani.Antiguament, l'art ocupava una gran rellevància en la societat,era abans, una forma i manera de vida. Et podies guanyar la vida sent artista, pintant quadres, esculpint, etc. Però un artista pot ser pintor, però a la força a de pertànyer a un altre ofici per poder guanyar-se la vida. L'art davans és el més valorat,i no com el d'ara. I segons la meva opinió, hem arribat a unes altures, a on l'art actual no forma cap paper important a dins la nostra cultura,sinò que és art, i punt. Una estructura de ferro, no ens diu res, mentres que "Las meninas" de Velàzquez si. I tot això és causa de la nostra visiò, és aquella barrera que ens impideix atraure el que reflexa una obra d'art.
    Per mí, l'art que podem trobar en els darrers segles, està més valorat i ocupa una revellància en la societat que l'art actual no pot ocupar.

    ResponElimina
  9. Segons la meva opinió, l'art, avui en dia, no és tractat, no és valorat, no és considerat amb tanta importància com l'art que podem trobar en altres segles que pertanyen a la història. La veritat, es que, la nostra perspectiva o la nostra visió cap a l'art a perdut molt arran les darreres dècades. Podríem dir que segueix sent un component de la nostra cultura, que encara és important, sí, però no igual que antes. Quan veiem un quadre d'art contemporani, molta gent no rep el tema del quadre, no rep les emocions que vol transmetre l'autor, fins i tot, hi ha gent que pot arribar a dir " bah! això són quatre pinzellades!". En canvi, anteriorment, l'art era transferit al públic d'una manera fàcil, per això, a on les persones quan veien un quadre podien rebre tot el que significava, al igual que ara no. Les maneres que te l'artista de reflectir el seus sentiments, ideologies, emocions, a les seves obres no han canviat, tan sols han canviat l'estil, en canvi el públic ha dia d'avui, ha perdut tot aquell coneixement de percebre el significat d'una obra. I és per aquesta raó, que l'art, avui en dia esta menys valorat, podríem dir que esta a dins la nostra cultura, però d'una manera cega.
    La gent, prefereix anar viatjar, gastar-se un dineral en un billet d’avió, per poder veure " El David de Miquel Àngel", o anar a veure la "Giocconda", envers d’anar a la sala d'exposicions del poble a veure una exposició d'art contemporani. Antiguament, l'art ocupava una gran rellevància en la societat,era abans, una forma i manera de vida. Et podies guanyar la vida sent artista, pintant quadres, esculpint, etc. Però un artista dels d’avui pot ser pintor, però a la força a de pertànyer a un altre ofici per poder guanyar-se la vida. L'art d’abans és el més valorat,i no com el d'ara. I segons la meva opinió, hem arribat a unes altures, a on l'art actual no forma cap paper important a dins la nostra cultura,sinó que és art, i punt. Una estructura de ferro, no ens diu res, mentre que una quadre renaixentista, té més possibilitats de transferir-nos alguna cosa . I tot això és causa de la nostra visió, és aquella barrera que ens impedeix atraure el que reflexa una obra d'art.
    Per mi, l'art que podem trobar en els darrers segles, està més valorat i ocupa una rellevància en la societat que l'art actual no podrà tornar a ocupar.

    ResponElimina
  10. La forma de percebre l’art ha anat canviant molt al llarg de la vida. Per jo, avui en dia l’art ho definiria com una forma d’expressió dels sentiments de l’artista, però molt abans no era així. Els artistes havien de seguir unes pautes perquè la seva obra fos bella, i per dur-ho a terme s’havia de tenir una certa habilitat: era necessària l’experiència, un coneixement teòric i amb l’ajut només d’eines. Abans consideraven la bellesa una forma d’harmonia i proporció, que es trobava de manera natural en la naturalesa. A partir del s.XVIII es va produir un canvi; la bellesa deixa de ser objectiva i passa a ser subjectiva (depèn del subjecte), es dona més valor a la creativitat i la imaginació, cosa que abans era totalment al contrari.

    Jo crec que l’art ha representat i representa un gran paper en la societat, és a dir, ha estat molt important al llarg de la nostra història, perquè és el que ens ha permès saber moltes coses dels nostres avantpassats. Els dibuixos, són una cosa molt representativa, poden dir moltíssim més coses que no un escrit, perquè pots veure com vestien abans, les costums que tenien... Abans del desenvolupament de l'escriptura, les societats humanes possiblement registraven ja, mitjançant la pintura i el gravat en roca, una gran part de les seves vivències, pensaments i creences. Expressades d'una manera molt sintètica, aquestes manifestacions són el reflex de la capacitat intel•lectual de la humanitat per a abstreure i representar la seva realitat. Per a nosaltres no és un objectiu sinó un vehicle. L'art antic té un contingut intern. En el passat, l'art contribuïa al mateix propòsit que avui serveixen els llibres, el propòsit de preservar i transmetre cert coneixement. En temps remots no s'escrivien llibres, sinó que el coneixement era expressat a través de treballs artístics. En aquells temps l'art era així, fins i tot la música.

    Avui en dia, l’art és una cosa molt generalitzada, tot allò que percebem, pensem i experimentem es fabrica al nostre cervell, és a dir, som el que el nostre cervell ens diu que som i el que ens permet ser, però no reconstrueix exactament la realitat, sinó que la interpreta en funció dels senyals que rep a través dels sentits. Per això cadascú rep la informació de diferents maneres, i hi ha moltes formes de percebre l’art.

    L’art és molt global, i és molt difícil que a tothom li agradi el mateix. El que si han de procurar al fer una obra d’art és que sigui bella, que provoqui un canvi en els sentiments de l’espectador i que l’obra es de doni a conèixer.

    L’art té moltes funcions: una de les més vistes és com a símbol de poder i riquesa, perquè molta gent vol una obra d’art per el que val i sentir-se més important.


    En conclusió, crec que l’art és una cosa molt personal, ja que depèn molt de la persona que ho fa, perquè ella expressa els seus propis sentiments. I crec que això de saber si una obra és art o no, és molt complicat, perquè vivim en un món on tothom percep les coses de diferent manera.

    ResponElimina
  11. El concepte d’art a ha nat canviant molt al llarg dels anys. Avui en dia, l’art és relatiu, subjectiu, cadascú veu l’art d’una manera diferent. En el segle XXI, l’art a passat a expresar-se de moltes formes diferents: es pot denominar artista al cantant, al compositor, a l’actor, a l’escultor o al dibuixant i pintor de qualsevol tipus de coses, al fotògraf...
    Així que l’art avui dia si que és un component important de la nostra cultura, ja que sense ell, en certa manera, la nostra cultura no existiria: Com podríem fer-nos una idea de com és el món si les fotografíes no existiguessin? Amb que decorariem les nostres cases, edificis i jardins si ni l’escultura ni la pintura hi fossin? I si no existigués ni el teatre ni el cinema? Com seria la nostra vida sense “el peliculón” del disapte capvespre, els divendres de cinema amb els amics o les obres de teatre del teu germá, fill o nebot? I sense la música? Què seriem sense la músia? Perquè la música no existeix tan sols a la nostra cultura, sinó que existeix en totes les cultures del món; Com ens desprecupariem dels nostres problemes sense ella? Com ens adentrariem en universos paral•lels produits per l’efecte, les sensacions o els diferents significats que ens dóna una melodía? I com alliberariem les nostres emocions i els nostres sentiments de felicitat i eufòria sense la dansa?...
    En definitiva, l’art ens rodeja, en cada pas que donem ens trobem amb una manifestació d’art diferent: quan veim un cartell publicitari, quan escoltem una cançó, quan comprem un quadre, quan comprem un llibre...

    Sens dupte l’art ocupa un lloc rellevant en la nostra societat, un lloc determinat, en bona part, per el que anomenem modes.Els quadres, les escultures, els llibres, les pel•lícules... han anat canviant al llarg dels anys segons la manera de pensar de la època.
    L’art està socializat; perquè l’art com a forma d’expressió canvia segons la secietat en la qual vivim, ja que és això, una forma d’expressió, una o moltes formes d’espressió distintes que, sense elles, res seria el que és ara; ningú és pot imaginar un món sense art.

    ResponElimina
  12. L’art no és un component important per a la nostra societat avui dia, sinó essencial per a tot el món, en totes les èpoques, ja siguin passades, presents o futures.

    Gràcies a l’art, principalment la pintura, l’escultura i la literatura, s’ha pogut estudiar la vida dels nostres avanpassats: com es relacionaven amb la resta de la societat, com sobrevivien... . Però no tan sols els nostres avanpassats, també les diferents cultures del món, les extingides i les actuals, ja que l’art és el millor mitjà de representació d’una societat.

    Antigament l’art tenia principalment la funció didàctica ja que la societat era majoritariament analfabeta i no esteia desenvolupada, però també significava un status, amb això vull dir que sols els millors possicionats econòmicament, tenien accès a aquest privilegi d'adquirir obres que tenien un valor simbòlic (representacións de deus, reis, herois, costums, etc.), però no tan sols servien per això, sinò que també eren els únics que podien fer-se un autorretrat i deixar constànça de la seva vida. En l'actualitat, el concepte d'art ha anat evolucionant juntament amb la societat, però passa una cosa similar: una persona que està relacionada amb el camp artístic, està millor considerada que la resta de la societat, ja que la tècnica, la imaginació, necessitat d'expressió i moltes altres qualitats, que estàn mot valorades, són el que defineixen l'art.

    Jo trop que l'art, sigui una època o un altre, així com també un espai (ja sigui Espanya o Namibia), no és diferent sinó que el que varia és la seva importància, la valoració de la representació, el significat del que hi ha plasmat, les idees i coneixements així com les tècniques i necessitats de l'autor, per això ocupa un lloc molt relevant en el món.

    ResponElimina
  13. Des de el meu punt de vista, actualment, l’art és el més relatiu que podem trobar.
    Antigament a Grècia, per exemple, l’art estava marcat, delimitat per unes normes. La obra d’art havia de ser bella, proporcionada, harmoniosa.. Seguia unes pautes estrictament acordades i seguides per tots els artistes. Totes aquelles obres, donarien fruit a una mateixa “col•lecció” (recopilació) d’obres d’art que, en un futur, ens trametrien certa informació, valors, idees, conceptes, que en aquella època estaven imposades. O sigui, coneixem la societat d’aquella època gràcies als nostres avantpassats artistes.
    Avui en dia, s’ha perdut el concepte que antigament es considerava art, no tan sols de Grècia, sinó de totes les èpoques i moviments que hem deixat enrere i han donat pas a la societat actual. I es que ara es considera qualsevol objecte de bona firma art, pel simple fet de ser de un autor conegut o ben promocionat. S’ha transformat, en certa manera, en un negoci. Però per sort, això només són alguns casos. L’art ens ha format com a persones. Ens ha ensenyat els valors de les èpoques passades i ha fet possible que en l’actualitat poguem considerar art el que consideram art. I es que a vegades els artistes abusen de fama i aprofiten per batiar qualsevol objecte i passar a anormenar-lo Art. Per això dic que és el més relatiu que podem trobar, ja que també depèn dels ulls en que es vegi l’obra, o es senti la melodia o s’apreciï la novel•la. Perquè l’art és un forma dexpresar-se, una forma de veure el món. L’art és sentiment, és el nostre univers simbòlic plasmat en alguna afició o vocació que ens demostra sentiment d’esforç i bon resultat.
    En resum, l’art és present dia a dia en les nostres vides. Era important abans i és important ara, ja que l’art es considera cultura i ens dona una gran quantitat d’informació segons l’obra. L’art fa el paper de plasmar la forma de vida de cada societat i moment històric. L’art és l’historia no escrita.

    ResponElimina
  14. Crec que l'art és un component molt important en la nostra cultura. Per una banda hem pogut saber moltes coses de cultures anteriors mitjançant l'art, a la prehistòria ja pintaven les coves, i avui en dia hem pogut saber per exemple com caçaven, gracies a una pintada d'una cova. Per altra banda també és una forma d'expressió, ens ajuda a expressar-nos, a ensenyar el que pensem, etc. També podem emprar l'art per educar, com es feia antigament també per ensenyar a la gent que no sabia llegir.

    Crec que també es molt important ja que és una font d'entreteniment molt gran, escoltar música, anar al cinema, veure una exposició, etc. Ens ajuda a passar el temps i això a vegades s'agraeix molt i crec que s'han de valorar les coses bones que et fan passar moments bons.

    L'art també és important perquè molta gent viu d'ell, encara que crec que hi ha persones que són considerades artistes, i tampoc s'ho mereixen. Això ha canviat molt, abans tot seguia unes normes i uns cànons, ara la gent va massa per lliure i qualsevol cosa es art, com per exemple un quadre pintat de blanc, que ens diuen que representa soledat per exemple, i tot això ho fan per treure benefici, ja que jo no crec que un quadre tot blanc em transmeti res.

    En conclusió, l'art és molt important per nosaltres, està en molts àmbits de la nostra vida. Encara que ha canviat molt la concepció d'art que es té ara amb la d'abans, i encara que pensi que algunes persones se n'aprofitin, crec que és molt important que l'art seguesqui sent fonamental per nosaltres i que ocupi un lloc molt important en la nostra societat.

    ResponElimina
  15. En la meva opinió l'Art, ocupa un important lloc a la nostra cultura i a les nostres vides.
    Des que naixem esteim envoltats d'Art de tot tipus i crec que sense ella no seriem nosaltres mateixos. Des del meu punt de vista l'Art , a més a més de permetre'ns expressar-nos i sentir-nos lliures, també ens pot arribar a definir algunes característiques. Per exemple, si quan ets petit els teus pares et posen música clàssica , tens més papers de ser més "tranquil", si al contrari et posen rock and roll o música de discoteca, potser siguis una mica massa "mogudet". Aquest és un petit exemple d'un Art que arriba a afectar-nos en certa manera.

    L'Art ens permet expressar-nos, mostrar els nostres sentiments i emocions a la nostra manera, sense ningú que et digui fés això així o així, cadascú té la seva manera, el seu gust i la seva imaginació, creativitat, pensaments...que potser tot sol ell enten en haver finalitzat la seva obra.

    Des dels principis de la humanitat, l'Art ha estat present en nosaltres i ha anat evolucionant; ens ha ajudat a saber més sobre la nostra història. Hi ha diferents visions en quant a l'Art, es considera Art als mamuts representats a les pintures rupestres, Art a un camp de blat de Van Gogh, Art a quatre gotes de pintura negre i una ratlla vermella sobre un fons blau, de Joan Miró .

    També estic d'acord amb n'Alan en la frase "per a l'espectador l’Art és el plaer sense la necessitat del desitj".

    Com a conclusió, Crec que sí, que juga un paper rellevant a la nostra societat i a la nostra cultura i que sense ella seria molt diferent la percepció del nostre món.

    ResponElimina
  16. Si consideramos arte como forma de producir con una finalidad estética, dado que vivimos en una sociedad especialmente consumista, es evidente que el arte juega un papel importante hoy en día: la gente necesita comprar, consumir, comparar, ganar para poder seguir comprando; el materialismo se ha potenciado mucho más y todo aquello que sea bonito y único es una gran atracción para el ser humano.

    Actualmente en nuestra cultura tenemos un gran entusiasmo por descubrir, innovar, y experimentar, y con todo ello disfrutar.

    El arte es un concepto que hoy en día tiene mucha importancia, porque es por ello por lo que la gente encuentra motivación de poder realizar obras totalmente subjetivas en las que expresar sus sentimientos: ya sean de rechazo, de inconformismo, de mostrar su rebeldía ante aquello que no le gusta, o bien insinuar un sentimiento positivo, enseñar al mundo sus dotes, mostrar su capacidad de creación, su pasión por aquéllo que hace..(etc.) , incluso de distorsionar totalmente la realidad.

    Pienso que el arte y la ciencia son las bases de nuestra cultura, incluso la ciencia es considerada un arte, y a partir del arte nuestro criterio da rienda suelta a aquello que consideremos que lo es, o que no lo es. Si buscamos por internet, por ejemplo, sinónimos de arte, nos aparecen palabras tales como talento, facultad, aptitud, condición, disposición, inspiración, afición, vocación, destreza, habilidad, práctica, experiencia, oficio, industria, técnica, disciplina, ciencia, procedimiento, orden, norma, regla, sutileza, y un gran etcétera, y como antónimo encontramos la palabra incapacidad. Dicho esto, está claro que podemos atribuir muchos matices a la hora de valorar qué es para cada uno de nosotros el arte.

    En esta sociedad, la música, la literatura, la pintura, la escultura, el teatro, el cine y muchas más artes son muy relevantes; la música se considera un factor importante para el desarrollo de la personalidad, la literatura se da a conocer en la formación escolar básica de los jóvenes, la pintura y la escultura mueven mucho dinero, y el teatro es un método de reunión social, y actualmente se valora también la esencia de las obras, así como también el mundo del cine y lo que hay detrás de las cámaras.

    En definitiva, el humano es el único ser vivo que es capaz de razonar y pensar en algo más que en sobrevivir, gracias a esto ha sido capaz de llevar a cabo obras materiales a partir de imaginación, la inteligencia y la creación, y todo esto en la actualidad sigue siendo totalmente imprescindible.

    ResponElimina
  17. L’art és un component important de la cultura del nostre país. A Espanya, sobretot al sud, sempre hi ha hagut “¡mucho arte!”, en tots els aspectes amb els quals l’art es manifesta.
    Des de sempre, la dansa, la música, el teatre, les arts plàstiques i la literatura han format part de la nostre cultura i ho seguiran fent fins que el món acabi perquè amb l’art és molt més amè viure. És molt més amè un viatge sol l’autobús escoltant música o entrar a una habitació i veure un quadre, ja et proporcioni sensacions o no, però fa acte de presencia i la paret no està simplement blanca.
    Gràcies a moltes obres d’art, hem pogut conèixer com eren els nostres avantpassats, com vivien i com era la seva societat, també ha sigut un mètode per reivindicar i criticar, d’expressar la nostre opinió. Crec que és impossible dir que l’art no és un component important de la nostre cultura ja que l’art acompanya a la història en tot moment, cada època té un moviment artístic que es desenvolupa segons la societat del moment, expressant els sentiments, les alegries i les tristeses. L’art ens ha fet i ens fa lliures, a vegades no és acceptat per la majoria a l’hora que ho mostres, però sempre ha tingut aquesta qualitat i m’encanta.
    Actualment ocupa un lloc rellevant a la nostre societat però, opino jo, que a nivell més personal, és a dir, és art allò que tu consideris art perquè és molt relatiu, ara es creu que si l’obra provoca una experiència estètica en l’espectador és art. Jo no sé realment que opinar, tal vegada avui dia s’està infravalorant el que realment significa aquest terme perquè ara qualsevol s’autoproclama artista si la seva obra impacta o si posseeix la tècnica. Hauria d’haver una unió de les dues, moltes vegades no és així i les persones ho consideren art igualment, jo m’ho pensaria abans de donar-li aquest substantiu.
    En definitiva, l’art avui dia no és important a nivell social però si ho és a nivell personal. Cadascú pren l’art de manera diferent, mai és compartida una mateixa opinió per tothom, crec que això és el que fa que l’art sigui tan meravellós: la diversitat, perquè la diversitat és enriquidora.

    ResponElimina
  18. En la meva opinió, l'art és només una manera més de veure i comprende el món, ja pot ser d'una manera subjectiva o més objectiva, la finalitat que te es que ens pogeuem sentir identificats amb una obra o simplemnt canviar el nostre estat d'anim només amb observarla y compèndrela.


    trobo que l'art juga un paper important adins la nostra cultura.
    recordem que l'art fa millions d'anys que l'empraven les persones, ja fos d'ins duna cova prehistorica, o auna iglesaia en l'actualitat.
    que sense art ens seria mes dificil elegir el que ens agrada, si totes les obres fosin totalment objectives, vull di que sempre seguissin un cannons seria molt aburrit i reiteratiu.

    peró l'art tambe es pot veure d'una altre manera, com pot ser pel fet de que al estar una obra valorada, de un pintor que desgraciadament no en turnarà a pinta cap mai més. i que aquesta obra pel simple fet de ser cara te un reconeixement, i per tant la persona que la tengui es pot sentir mes rica que la resta.


    actualment no només utilitzem l'art com a metóde per expresarnos, e identificarnos, sinó que l'empram per poder reflexionar sobre la realitat.
    especialment no te un lloc molt rellavant adins la societat, ho dic perque hi ha una llista de neccessitats que van devant de l'art.

    ResponElimina
  19. Jo pens que l’art és molt important per a les persones, ja que ens ha servit per coneixer el nostre passat i d’alguna manera tambe ens descriu, a mes qui s’imagina un dia sense musica, sense veure dibuixos, cuadres, sense llegir...

    L’art esta sempre present en la nostra vida encara que amb el pass del temps esta present de diferent manera, abans l’art tenia uns cànons havia de cumplir unes proporcions i si l’obra d’art complia aquestes proporcions era bella no es podia considerar lletja, en canvi ara ja l’obra d’art es per expresar més els sentiments sense seguir cap tipus de proporcions, ets lliure de fer el que vols i que depengui de la persona que l’observa, l’escolta o el llegeix si li agrada o no. El fet de considerar l’art bell o lletg o bo o dolent crec que depen de la cultura i la societat on t’has criat, a uns llocs consideraran un cuadre bell que els hi desperta algún sentiment, en canvi a tu no et transmetra res o a l’enreves. L’ únic canvi dolent que li veig a l’art és que abans l’art no era comercial ara hi ha moltes persones que utilitzen l’art per formar un negoci, per guanyar-se la vida un exemple clar d’això serien els típics grups de música que nomes treuen cansons per guanyar diners que no transmeten cap sentiment i molts de cops la cançó repeteix la mateixa frase tot el temps.

    En conclusió crec que l’art va ser, és , i serà molt important per a la societat encara que l’art tengui petits canvis al llarg del temps, igual que la societat, la moda i que considerar l’art bell o lleig depèn molt de la persona que l’observa.

    ResponElimina
  20. LUNA CARLOS ARMENGOD ha dit...

    Crec que l’art avui en dia significa coses molt distintes per cada persona, apart de la seva funció estètica ( que està present pràcticament sempre) es valora pel seu preu y el seu nom això fa que moltes vegades s’oblidi el seu valor real i passi nomes a ser un objecte amb el que poder demostrar la teva classe social o simplement un objecte decoratiu amb el que omplir un buit a la paret,

    També hem de tenir en compte que no tothom es així , i que moltes persones segueixen valorant les obres mes enllà del que aquestes signifiquen o deixin de significar per a la nostra societat, i li atorguen a l’art un valor estètic y expressiu per damunt del seu preu o reconeixement

    L’art en molts casos serveix per oferir nous punts de vista de temes socials que no es toquen per la política o per donar a saber realitats que s’intenten amagar o passar per alt ,
    En aquest sentit l’art podria ser un medi de comunicació que expressa el que passa al nostre voltant i ens fa veure coses que , tal vegada , no veuríem per nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  21. Baix el meu punt de vista crec que l'art si ès un component important en la nostra cultura,ès més,crec que mai ho ha deixat de ser.Les proves les tenim en que ens explicaven que a l'antiga Grecia ja solien fer quadres per manifestar els seus sentimens o perfectes imitacions per poder-les vendre i guanyar-se la vida.

    Fa molts anys,les persones es comunicaven mitjançant dibuixos i sons,per tant no crec que l'art sigui un tema que s'hagi fet per obligació,sinó que t'ha de sortir de l'interior,dels sentiments;per exemle els quaders,les músiques,escriptures,etc.

    Jo crec que tot el que tengui a veure en expressar els teus talents i exposar-los al mon ha de ser important per la societat,està clar que hi haurà part de la societat que no li agradarà aquesta idea,però com tot en aquest mon no ès impediment per seguir fent el que ens agradi.

    L'art no només ès la pintura,escultura,etc. sinó que per exemple quan una parella ha tingut un fill i a l'hora de durmir li canten una cançoneta,jo ho concider art o aqui mateix on els alumnes opinam personalment sobre aquest tema,també es pot conciderar,per això hi ha diferents tipus d'art.
    Tenim als artistes que apart de manifestar els seus sentiments,demostren una tècnica sobrenatural i després tenim l'art de les persones del dia a dia que manifesten els seus sentiments per poder dormir a un fill,ballant el que els hi agradi, i molts exemples més.

    En conclusió,pens que l'art ès imprescindible en la nostra cultura i societat,crec que ès una cosa que es transmet de generació en generació i que mai s'acabarà,es podrà modificar,però mai acabar-se,perque si ens immaginam un mon sense art queda molt fred,molt rígid i aquesta sensació no ens agrada a ningú.

    ResponElimina
  22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. L’art ja no és el que era, baix el meu punt de vista desapareix cada vegada més.
    M’assembla que molts dels que avui dia són anomenats “artistes” pot ser han tingut una carrera molt bona amb unes obres i una tècnica impressionant, innovadora, però crec jo que sorgeix un problema quan aquella persona es comença a fer famosa.
    Aquesta persona moguda per la força externa dels seus admiradors oblida els seus sentiments per disposar-se a crear pel simple motiu de vendre.
    O... tal vegada no, també pot ser que tal persona sigui tan enginyosa que cregui que la seva fama ja li pot donar la bellesa o l’agrad cap a una obra creada per ell, per què? Pel simple motiu que els admiradors són tan necis que es guien per la sacralització cap al famós.
    A mi m’assembla que moltes vegades quan veiem un quadre ens em de posar en el paper del creador, ja que pot ser ni l’arribem a entendre perquè tal vegada és només negre; si l’obra fos tan impressionant ens hauria de crear una gran sensació a nosaltres i segurament moltes vegades aquesta no hi és.

    A mi m’assembla que per considerar art qualsevol cosa ens hauríem de posar més rígids...
    Tot i això no nego que l’art serveixi per moltes coses més, ja que sempre hi ha pols oposats al que fan uns.
    L’art sempre ha estat i seguirà sent una creació per desenvolupar un sentit més que avui dia es deixa volar més, perquè tenim la sort de la llibertat d’expressió, però fins on pot volar aquesta llibertat?

    ResponElimina
  24. Com hem comentat a classe, des de els inicis de l’ humanitat trobem art, amb funcions representatives, pedagògiques, estètica etc,
    Crec que una gran diferència entre l’art dels moviments passats amb l’actual, és el cànon, les normes, els valors estètics. Si parlem d’art renaixentista, tenim una idea al cap, d’art medieval, una altra, però actualment l’art és molt lliure, l’artista pot tant representar la naturalesa com formes abstractes, experimentar amb textures, sons i colors, que sempre hi haurà una part de la població que comparteixi aquell sentiment o valor estètic.

    La nostra cultura està plena d’art, la nostra cultura té l’art com a forma d’expressió, com a medi comunicatiu, com representació de la bellesa i la varietat de gustos, té funcions varies, i fins i tot pot ser utilitzada com a símbol de riquesa.

    L’art és important. El trobem dia a dia, constants exposicions de pintura i escultura, elements arquitectònics fascinants en cada ciutat, literatura amb històries fascinants en cada biblioteca o llibreria, un cinema per poble, desenes de cinemes per ciutat, teatres amb una gran llista d’obres, i un dia a dia compartit amb la música. L’art ens envolta, l’art ens agrada, necessitem l’art....
    Només el fet d’imaginar-me un món sense art, una cultura sense art, se’m fa impossible.

    ResponElimina
  25. Crec que l’art es un component molt important per la nostra cultura, jo, la veritat, pens que esteim envoltats d’art,crec que ja es una cosa que forma part de les persones de manera que és molt difícil viure sense ella,tant sigui llegint un poema,com si anem al cinema,observant un quadre, escoltant música a la nostra habitació,etc. cada dia es present i se’ns faria difícil viure sense art. Abans, a l’antiguitat,l’art era una forma d’aprenentatge, ja que, la majoria de persones no sabien llegir ni escriure i la millor forma per aprendre era amb gravats,frescs com ara en les Iglesias, els frescs que hi ha no t’han sols servien per la decoració de la cambra sinó que era la millor manera de representar-hi l’ensenyament de la Bíblia, o també els gravats a les coves dels nostres avantpassats prehistòrics són una manera d’informació que tenim per saber com vivien, la seva forma de caçar,els seus rituals,els animals que hi havia i consideraven bons o perillosos a l’hora de caçar.
    Com ja ha dit un dels meus companys l'art està relacionat amb la bellesa, a l’antiga Grècia per exemple, els grecs consideraven la bellesa una forma d’harmonia i proporció i la naturalesa conté i segueix aquesta proporció(per això trobaven la naturalesa bella) i per això l’artista havia d’imitar la naturalesa si volia que la seva obra fos bella i per imitar-la havies de seguir unes regles o canons. Però ara ja no es segueixen tant estrictament aquestes regles,cada època es diferent, encara que es vagin imitant alguns conceptes sempre hi haurà la diferencia encara que sigui petita a l’època anterior,actualment penso que ens deixem endur més per els sentiments i per les emocions,i no obsessionar-nos i quedar-nos amb idees fixes,es més divertit deixar-se endur per el moment i per la teva imaginació, pens que és la forma on es demostra la verdadera originalitat i la creativitat de l’artista.
    Per tot el que he dit anteriorment,evidentment crec que l’art ocupa un lloc rellevant a la nostra societat, i només per el simple fet de anar a veure la teva germana petita com toca amb la flauta una harmonia casi perfecte per nosaltres, i veus com les cares de les persones s’omplen d’alegria,tristesa o qualsevol altre sentiment en sentir la música,et fa posar la pell de gallina en veure que l’art pot fer expressar tants sentiments a tantes persones i tant diferents… penso que sense l’art les persones estaríem avorrides i seria més difícil expressar els nostres sentiments.
    Pot ser ara l’art tengui una funció com a símbol de poder i riquesa, ja que, moltes persones viuen de l’art, i tan sols li importa el benefici que hi treu en aquella obra, i moltes persones només obtenen aquella obra per sentir-se millor i mostrar a tothom que té aquella obra d’aquell pintor,escriptor o músic important i no tenen en compte, la part de la realització d’aquella obra, quan el pintor,l’escriptor o el músic i posen tot el seu sentiment.
    En conclusió, crec que l’art es un component important i rellevant per a la nostra societat i que encara que variï en el llarg del temps, crec que serà una cosa bona,ja que,l’art es així d’espontània i meravellosa

    ResponElimina
  26. Creo que el arte ocupa un gran lugar de nuestra cultura, lo podemos encontrar en un monton de lugares, en la calle, en los edificios..., pero me parece que la forma de conceber el arte, se ha convertido en un negocio mas.
    Antuguamente los artistas tenian que representar la realidad, y cuanto mejor la representavan, mejor artista eran. Pero actualmente estos patrones han canviado, y el modelo a seguir para juzgar si una obra de arte es buena o mala han caviado tambien. Hay gente que dice que un cuadro es buenisimo y lo argumenta, sin saber realmente cual era la intencion del artista.
    Antes de esta expansion artistica y este inchazon en los precios de algunas obras, los propios artistas que las realizaron, en su tiempo no fueron enterndidos y apreciados.
    Por todos estos motivos creo que el lugar donde se llega a posicionar el arte en nuestra sociedad se ha convertido en un producto para ser vendido, mas que una forma de expresion o un bien cultural cumun.

    ResponElimina
  27. Jo crec que avui en dia, tot i tenir un paper en la societat, a l’art no se li dóna tanta importància com antigament.
    Tot i això també s’ha de reconèixer que les funcions de l’art han variat bastant: instruir i adoctrinar el públic, expressar les emocions de l’artista o el creador de l’obra, adornar cases o llocs públics, etc. A part de funcions, hem de tenir en compte la forma de veure i reconèixer una obra d’art, pròpiament dita, al llarg del temps ja que, per exemple, els antics grecs podrien considerar art una escultura feta en el seu temps però no na obra abstracta feta per Picasso, tot i que nosaltres consideréssim obra d’art ambdues coses.
    Dit això podem dir que encara que no sigui un dels paper més importants, com abans, l’art gaudeix d’un bon lloc social en la societat d’avui en dia.

    ResponElimina
  28. Jo crec que, com tot en aquest món, la importància de l’art ha anat canviant al llarg dels anys, ja que també ha canviat la seva funció principal. Antigament l’art tenia una sèrie de funcions que el feien base de la cultura on es representava; però actualment aquestes funcions, com per exemple la funció pedagògica, ja no tenen la mateixa importància que anys enrere. Crec que la importància de l’art avui dia segueix essent rellevant, però que està molt condicionada a la visió que se’n tingui.

    Per començar d’art n’hi ha de molts tipus i tots tenen subgèneres. Això vol dir que hi ha molta varietat d’estils i de gustos i actualment ens trobem amb la eterna polèmica de fins on arriba la frontera del que és art i del que no ho és; per exemple, hi ha qui considera que gravar els sons del carrer i maquetar-los ja és fer música i hi ha qui només sent soroll, o hi ha qui creu que fer una escultura amb deixalles és art i hi ha qui només veu fems.
    Amb això vull dir que actualment l’art s’ha guanyat un lloc important en la nostra societat però que segons la visió que se’n tingui, algunes branques d’aquest art són menyspreades.

    Tanmateix de tot això penso que avui dia no es pot prescindir de l’art, ja que forma part del nostre dia a dia. Ens el trobem per tot arreu, ja que hi ha, com ja he dit, molts tipus d’art i moltes maneres i tècniques per representar-lo, però reitero que la societat en la qual vivim sense tot l’art que ens envolta no seria ni de bon tros la mateixa.

    ResponElimina
  29. Si que es un component important perquè si ens fixem amb el nostre voltant trobem que hi ha bastant escultura, pintura, creacions artístiques ambientades al medi ambient com per exemple les cases ecològiques, que en molts de llocs mitjançant material ja utilitzat fan les fatxades i fan un sistema d’aigua mitjançant la pluja, on primer entra en contacte amb la nostra aixeta, després se’n va cap al vàter i després ja entra en contacte amb les plantes del jardí, etc. (tot això amb un sistema de neteja) qui no diria que això és art? Jo trobo que sí, perquè això és necessita uns coneixements i unes tècniques i que per mitja de materials utilitzats podem fer locures, en el bon sentit es clar.

    Sobre el tema de les pintures trobo que ara se esta fent més amb el disseny tecnològic, per exemple.

    Un altre cosa que voldria destacar seria el cinema per exemple ara amb els efectes especials jo els considero art , perquè es necessita molt de temps per a la seva creació i com fan que siguin tan realistes com per exemple la pel•lícula Avatar.

    En la nostre societat si que ocupa un lloc rellevant no diria el primer però si uns de les primeres llistes, perquè ara amb això de la “crisi” la gent necessita deixar de pensar-hi i trobo que la gent es mira les pel•lícules encara que no sigui al cinema, se’ls mira per Internet o se’ls baixa, i per tant tenim com a més “cultura artística”, abans no era així perquè la gent treballava molt i quan arribava a casa no els feia tantes ganes anar-hi al cinema, per exemple.

    Trobo que en un futur, l’art formarà part de un dels primers llocs rellevants per a la nostra societat i els que ho podem aconseguir som nosaltres, la nova generació!

    ResponElimina