dijous, 21 de gener del 2010

(1r Opinió, dv 12/02) TECNOLOGIA AL SERVEI DE L'ÉSSER HUMÀ?

De tots els invents (tècniques i tecnologies) que s'han donat durant la Història, quin creus que ha resultat més beneficiós per a la Humanitat? per què? i quin ha resultat més perjudicial? per què? (RECORDA que la correcció ortogràfica i la claredat de les teves explicacions són tan importants com el contingut)

17 comentaris:

  1. La técnica que creo que ha sido más beneficiosa a lo largo de la historia es la escritura. Gracias a la escritura el hombre ha dado un gran paso en la evolución ya que se han podido conservar y trasmitir los conocimientos que el hombre ha ido acumulando a lo largo de su historia.

    Antes de que se inventara la escritura se transmitía la información de boca en boca, de generación en generación, este hecho tenía el inconveniente de que la información que se transmitía oralmente se iba modificando o se perdía. Se podría decir, que era un tipo de información no perdurable durante mucho tiempo ya que solo duraba varias generaciones.

    Como esa información no era perdurable durante mucho tiempo (años, siglos...), el hombre se vio con la necesidad de inventar o de descubrir una nueva forma de dejar testimonio. Primero se plasmaron a través de los jeroglíficos, que en el fondo, no es nada más que el principio de la aparición de la escritura. La escritura es la evolución de estos.

    Gracias a la escritura hemos podido saber mucho sobre diferentes aspectos ya sean descubrimientos, documentos, historia sobre épocas diferentes, autores, textos religiosos de diferentes culturas, pensamientos filosóficos... (Entre otros muchos).
    Creo que gracias a la aparición de la escritura hemos evolucionado mucho en el sentido del saber y de percibir el mundo de diferente manera.

    La técnica que creo que ha sido menos beneficiosa es la invención de la moneda tal cual la conocemos ahora, ya que su utilización ha distorsionado el verdadero valor de las cosas. En un principio se utilizaba el trueque que era intercambios de mercancías con un valor similar, más adelante aparece la moneda echa de metales preciosos como oro, y plata.
    El papel moneda se fue haciendo popular a lo largo del siglo XVIII, pero seguía siendo dinero ficticio que se emitía para respaldar los depósitos de oro o plata. Era normalmente una medida de urgencia para tiempos de guerra. Todas las monedas podían intercambiarse por oro, y el valor del dinero estaba fijado por la comparación de la moneda con el oro.

    A causa de esta invención creo que hay más diferencias sociales y injusticias, creo que esta aparición hizo y hace que los hombres no distingamos el verdadero valor de las cosas con el ficticio.

    ResponElimina
  2. Per començar, jo crec que no hi ha hagut un invent que hagi sigut el millor, és a dir, que destaqui molt entre els altres. Per jo tot invent és bo si la causa amb la que es fa és ajudar als altres i fer la vida més confortable.

    Que algú inventi una cosa suposa un gran avanç en la humanitat i un gran canvi de vida.
    Ara mateix nosaltres no valorem les coses que tenim, perquè en tenim tantes que no donam gran importància a cap. Què faríem sense mòbil, internet, electricitat, televisió...? Girem el temps i feim un viatge al passat: en aquell temps es vivia sense res d’això, la gent jugava pel carrer amb les coses que arreplegaven, no tenien maquinetes electròniques, i per anar a agafar aigua havien d’anar fins a un pou. Tot això i molt més era la vida de diferent a la que nosaltres duim a terme. Creiem que tot el que tenim ha existit sempre, però esteim equivocats, no fa tant de temps que tot és així com és. I gràcies a tots els invents que s’han fet que han ajudat a millorar, ara nosaltres podem viure una vida tan còmoda.

    Crec que el que ha estat més beneficiós ha estat la penicil•lina. La va descobrir un bacteriològic britànic anomenat Alexader Fleming; va ser un antibiòtic que va revolucionar la medicina moderna. L’ utilització d’aquesta substància permet tractar diverses malalties que fins el segle XX s’havien considerat incurables. La penicil•lina es va compensar a utilitzar de forma massiva en la Segona Guerra Mundial, on es va fer evident la seva eficàcia terapèutica. Crec que és un descobriment molt important ja que gràcies a ella hem augmentat la nostra esperança de vida. Amb la penicil•lina s’ha pogut ajudar a molta gent a que no estigui malalta, i preveu les malalties que ara mateix ens semblen simples però que en un temps havien arribat a ser mortals. Com per exemple: bronquis, mal de coll... us podeu imaginar que de cop un dia tens mal de coll i et mors? Sembla increïble però és cert. No sé si conta ben bé com a invent, sinó més bé com a descobriment. I és sens dubte del que més benefici s’ha tret.

    I un dels més perjudicials han estat: les armes de foc. Al principi només s’utilitzaven per sobreviure (caçar, defensar-se...) però a poc a poc se li ha anat canviant el seu objectiu: ara s’utilitzen per matar gent. Com he dit abans, crec que tot invent és bo incloent-hi aquest, perquè al principi sen feia un bon ús. Ha estat la gent, és a dir, la societat la que ha fet un mal ús de l’invent i el converteix en una cosa totalment espantosa. Si poguéssim contar tota la gent que s’ha mort amb una arma de foc, crec que ompliríem una gran quantitat de papers. És una cosa en que només pensar-hi se’t posa la pell de gallina. Els llocs que hi ha pobresa, hi sol haver molta violència, i molts nens agafen armes o bé perquè algú els obliga o bé per la seva conta. Creieu que tenim que viure veient aquest patiment? I tot per el mal ús d’un invent, el que pot arribar a passar. Per tot això que he dit, crec que és un dels més perjudicials que hi ha.

    ResponElimina
  3. Tots el invents que s'han anat inventat durant tota la història,es van inventar amb un principi beneficiós(la gran majoria si). Si ens hem de posar a parlar d'un dels millor invents, podriem anomenar per exemple la Medicina. La medicina és aquell remell amb una base científica que ens ajuda a desaparéixer algun tipus de malaltia al nostre organisme. Al principi de tot, la medicina era totalemnt natural (era extreta de la naturalesa) i tenia un gran nivell d'efectivitat. Va anar evolucionant i evolucionant, la medicina, va pasar de ser un remei natural, ha ser un remei quimic. Pastilles, càpsules, anitbiotics, medicines solubles, van anar apareguent i es van anar ficant dins el mercat, obtiguent un valor lucratiu. L'afectivitat d'aquestes noves medicines era major i gràcies a ella es van poder salvar mil·lers de perones amb enfermetats. Però sense adonar-nos conte, va sorgir arrel de les medicines tant com naturals o com quimiques un dels pitjor invents al llarg de la historia, les drogues. Les drogues son una variant de les medicines, és un composició química alterada, que pot causar efectes secundaris al nostre organisme amb una durada limitada, encara que si les drogues es prenen molt sovint, aquets efectes secundaris poden arribar a ser irreversibles. Sense adonar-nos, em pasat de un dels millors invents al llarg de la història a un dels pitjors, i el més curiós de tot això, es que aquets dos invents estan dins la mateixa familia.
    Però bé, aquest exemple no dóna lloc a que tots el invents tinguin un principi beneficiós i un final perjudicial. Al llarg de tots el segles, hi ha hagut invents que ens han ajudat a desemvolupar les nostres funcions vitals, com per exemple la roda. Va ser un invent que encara perdura, la roda és la lletra A del abecedari del medi de transport, sense la roda, en aquets moments no podriem desplaçar-nos com ens desplaçem ara.
    Un invent perjudicial podria ser la manipulació genética,( matéria anteriorment estudiada a clase) que impideix seguir la nostra evolució natural. És un alteració del nostre orgamisme i que no deixa a la naturalesa crear-nos com ella voldria, sinó que ens crea l'esser humà, un individu fill de la naturalesa que no té perque fer el treball que no li toca, i el pitjor de tot, es que ho fa per realitzar els seus investigaments, posant en perill la vida d'un ésser.
    En definitiva, crec que s'hi no hi hagués tots els invents, tant beneficiosos com perjudicials, no seríem com ara som, però el que tots sabem, es que no volem ser, com l'esser humà ara és.

    ResponElimina
  4. Jo crec sense cap dubte que l’invent que ha donat un gran resultat beneficiós a estat la medicina, destacant més els antibiòtics. Aquets antibiòtics han aconseguit salvar milers de vides i gràcies a això l’evolució de l’ésser a anat cap a bo. Gràcies els antibiòtics no hi ha tanta mortalitat infantil i les persones tenen unes mitjanes d’edat més altes. Hem de mirar també actualment, avui en dia s’han trobat cassos que antes eren impossibles de curar perquè no hi trobaven tractament necessari, hi ara ho han aconseguit i això demostra un gran avanç a cara l’ humanitat.
    Els antibiòtics bàsicament és una substància que s’agrega una bactèria o un fong i que elimina les bactèries que estan al mig.

    També una altre tècnica que ens ha suposat un gran avanç a estat el descobriment del foc.
    El foc es un invent bastant antic , però es una invent que fa ‘relativament’ poc que els sabem utilitzar.
    El foc ens fa veure davant dels perills (antes esteia molt vist, quant la gent encara no estava a la ciutat , estic xerrant d’anys molt enrere), apart d’això també feia espantar els animals. Però la causa que a estat més beneficiosa a estat de cuinar amb foc.
    Si encara no haguéssim inventat el foc per cuinar els aliments seriem com els prehistòrics, la nostra mentalitat no hauria canviat, el cervell no hagués desarrollat . Menjar cuinat ens a suposat un gran avanç per la salut, cuinar la carn ens permet que el nostre cos aprofiti més les proteïnes i això dona com a resultat el desenvolupament del cervell. I a partir d’aquí apareix el llenguatge , intensificació social ( cooperació social), i ens dona una infantesa prolongada , que això ve a ser la neotènia que és una infantesa llarga ( un període més llarg d’aprenentatge).

    En definitiva el foc i la medicina ha estat la que a provocat aquest gran avançament a l’ humanitat , per les raons dites anteriorment.

    Els invents més perjudicials per l’ humanitat han estat les armes. I els ‘invents’ creats per fer alguna cosa beneficiosa han acabat també sent perjudicials, a causa dels homes.
    De vegades som nosaltres que cream una manera de conèixer equivocada d’aquesta eina creada, i en fem mal ús. Com per exemple el creador de la bomba atòmica .El creador la va inventar per una altre cosa que no per matar i fer bombardejos. I la gent ha tingut una idea equivocada de l’ús d’aquest invent.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Des de sempre l’ésser humà ha intentat millorar la seva qualitat de vida, i utilitzant la seva intel•ligència ha creat i desenvolupat aplicacions que sense cap dubte han canviat el curs de la nostra Història. Invents que han modificat el guió de les nostres vides, el guió de la “Gran obra de teatre” que porta per títol “Història”.

    És difícil proclamar un invent com el més útil per a la Humanitat, perquè com deia, n’hi ha hagut molts que ens han fet prosperar de forma relativament ràpida. Jo opin que l’electricitat és un dels invents que al llarg del temps ens ha resultat cada cop més important. I es que, l’electricitat no va començar a ser compresa fins al segle XVII, i des d’allà ha anat evolucionant fins a ser gairebé indispensable actualment. Avui en dia l’energia elèctrica és omnipresent a la nostra vida quotidiana, tant a les llars com a la indústria, i també ha estat i és molt important, perquè gràcies a ella s’han pogut desenvolupar diferents aparells que ens facilita molt el dia a dia (funció principal de qualsevol invent). De totes maneres, hi ha molts altres invents que em semblen importants, com són; l’escriptura i la impremta, la roda, els medicaments, i qualsevol sistema de comunicació.

    Crec que el pitjor invent són les armes, o millor dit, l’ús que en fem d’elles. En temps dels homo sapiens les armes eren utilitzades principalment per caçar, però poc a poc es van anar transformat amb eines per fer mal als altres. Tot i que les armes no existissin, segurament l’ésser humà trobaria altres formes de matar o fer mal, però les armes faciliten aquests actes i per això em semblen el pitjor invent.
    A part de les armes, també hi ha hagut altres invents que han tingut una finalitat “pacífica” en els seus orígens i més tard se’ls hi a donat un ús militar o de destrucció massiva, com és el cas de la bomba atòmica, que és encara ara una de les gran amenaces que té la Humanitat.

    ResponElimina
  7. Tots el invents que s'han anat inventant durant tota l’ història,es van inventar amb un principi beneficiós(la gran majoria si). Si ens hem de posar a parlar d'un dels millor invents, podríem anomenar per exemple la Medicina. La medicina és aquell remei amb una base científica que ens ajuda a desaparèixer algun tipus de malaltia al nostre organisme. Al principi de tot, la medicina era totalment natural (era extreta de la naturalesa) i tenia un gran nivell d'efectivitat. Va anar evolucionant i evolucionant, la medicina, va passar de ser un remei natural, ha ser un remei químic. Pastilles, càpsules, antibiòtics, medicines solubles, van anar apareguent i es van anar ficant dins el mercat, obtinguent un valor lucratiu. L'afectivitat d'aquestes noves medicines era major i gràcies a ella es van poder salvar mil•lers de persones amb enfermetats. Però sense adonar-nos conte, va sorgir arrel de les medicines tant com naturals o com químiques un dels pitjor invents al llarg de la historia, les drogues. Les drogues son una variant de les medicines, és un composició química alterada, que pot causar efectes secundaris al nostre organisme amb una durada limitada, encara que si les drogues es prenen molt sovint, aquets efectes secundaris poden arribar a ser irreversibles. Sense adonar-nos, em passat de un dels millors invents al llarg de la història a un dels pitjors, i el més curiós de tot això, es que aquets dos invents estan dins la mateixa família.
    Però bé, aquest exemple no dóna lloc a que tots el invents tinguin un principi beneficiós i un final perjudicial. Al llarg de tots el segles, hi ha hagut invents que ens han ajudat a desenvolupar les nostres funcions vitals, com per exemple la roda. Va ser un invent que encara perdura, la roda és la lletra A del abecedari del medi de transport, sense la roda, en aquets moments no podríem desplaçar-nos com ens desplacem ara.
    Un invent perjudicial podria ser la manipulació genètica,( matèria anteriorment estudiada a classe) que impedeix seguir la nostra evolució natural. És un alteració del nostre organisme i que no deixa a la naturalesa crear-nos com ella voldria, sinó que ens crea l'esser humà, un individu fill de la naturalesa que no té perquè fer el treball que no li toca, i el pitjor de tot, es que ho fa per realitzar els seus investigaments, posant en perill la vida d'un ésser.
    En definitiva, crec que s'hi no hi hagués tots els invents, tant beneficiosos com perjudicials, no seríem com ara som, però el que tots sabem, es que no volem ser, com l'esser humà ara és.

    ResponElimina
  8. En la meva opinió, és molt difícil nomenar un dels invents com el millor i altre com el pitjor.

    Des del meu punt de vista, un dels que ens ha oferit moltíssimes millores en quant a ajudar a satisfer les nostres necessitats i la vida quotidiana, ha estat l'electricitat. Tot i que no "s'ha inventat", perque l'electricitat és un fenòmen, si que n'és un invent haver après a captar-la, manipular-la, utilitzar-la, conduïr-la, etc. Crec que sense l'electricitat ens seria molt difícil sobreviure, en aquests temps , totes les noves tecnologies com ordinadors que fan falta per fer feina, els hospitals i les seves màquines, la nevera, els mòbils, les bateries dels cotxes, la televisió,l'aigua calenta (calentador), coses que empram habitualment, des que ens aixequem i que al llarg dels anys han anat evolucionant i que ara, sense elles no sabriem seguir endavant.


    Per tant, aquell "invent" que per a mi ha estat el millor per a la Humanitat, és l'electricitat i la tecnologia que s'ha obtès gràcies a aquesta.


    I en quant al pitjor... la mateixa tecnologia. El fet de no anar a peu al treball visquent a dos carrers per substituir-lo per anar amb cotxe o moto; de no escriure els treballs a mà a l'institut perque "queden bruts" i no treballar la caligrafia i tenir la NECESSITAT de tenir ordinador per a fer la feina; enviar els deures per blogs o correus electrònics; no utilizar el despertador perque el mòbil té alarma... tantes coses que amb el temps s'han substituït i s'estàn perdent, tot i els avantatges que la tecnologia ens ha oferit, em sembla que ha arribat a un punt que entre mp4 i mòbils amb GPS hem perdut més del que hem guanyat.

    Potser no estaria malament recuperar certes costums que gràcies a un invent que ens millora la vida, s'han esborrat quasi totalment.

    ResponElimina
  9. Crec que un dels pitjors invents humans, perquè no n’hi ha tan sols un, ha estat la bomba atòmica. Una bomba atòmica és un dispositiu que obté una gran quantitat d’energia gràcies a les reaccions nuclears. El que fa és provocar una reacció descontrolada en cadena. Té una gran capacitat destructora i també és coneguda com el nom de bomba nuclear. Aquesta arma de destrucció massiva és capaç de destruir-nos, i no crec que respongui a cap necessitat humana. Aquest desastrós invent es va utilitzar a la II Guerra Mundial pels EEUU per a atacar Hiroshima i Nagasaki, va destruir milions d’hectàrees i va matar a milers de persones. N’hi ha de quatre tipus: de plutoni (la més moderna, actua en un radi limitat i provoca una explosió que destrueix tot el que es troba a un perímetre limitat, que es torna radioactiu deixant greus seqüeles als organismes de qualsevol ésser viu), de hidrogen (que es basa en la obtenció de energia mitjançant la fusió de dos nuclis atòmics, és capaç de vaporitzar una illa en pocs segons arribant a altíssimes temperatures), les de neutrons (les seves conseqüències es dirigeixen en especial als éssers vius provocant una menor afectació a edificis i estructures) i les “brutes” ( consisteixen en la expansió mitjançat un explosiu de material radioactiu sobre un terreny amb la finalitat de perjudicar la salut de les persones i impedir la habitabilitat del territori). Estic en total desacord aquest tipus d’invents, que la seva única utilitat és matar i danyar persones o destruir pobles i ciutats.
    D’altra banda, un dels millors, segons la meva opinió, és l’agricultura. Es tracta d’una tècnica que inclou les activitats econòmiques sobre el medi natural que tenen com a objectiu la producció de plantes amb què satisfer les necessitats d’alimentació, vestimenta... N’hi ha de diferents tipus segons el seu objectiu o finalitat o les seves característiques: biològica (la que té com a finalitat obtenir aliments respectant el medi i la fertilitat del sòl, i per aquesta raó rebutja l’ús d’adobs i substàncies químiques) , comercial (la seva producció està destinada a la vanta i la obtenció de beneficis), de plantació (es dona a països tropicals i els seus productes es destinen a la exportació cap a països desenvolupats) , de subsistència (en què el seu objectiu és cobrir les necessitats alimentàries dels agricultors/res) i itinerant (sistema de producció més propi de cultures primitives que de l’actualitat, que consisteix en emprar una zona agrícolament, i quan ha estat explotada, els horticultors es traslladen a un altre lloc). Crec que aquesta tècnica ha millorat i facilitat molt la vida de les persones i ha actuat d’una manera positiva.

    ResponElimina
  10. Primerament, penso que no hi ha un invent més benficiós que altre, ja que tot depèn de la utilitat que nosaltres mateixos li donem, així, un invent pot ser benficiós si cau a bones mans i també pot ser el invent més destructiu per a l'ésser humà si cau a les mans de éssers humans destructius.

    Em costa moltíssim poder triar l'invent més beneficós, ja que hi ha una infinitats d'invents que han fet que actualment la nostra vida sigui com és. Per exemple, la capacitat d'enmagatzemar l'electricitat ha fet possible tantes coses com que jo ara mateix pugui estar deixant aquest comentari, o coses tan simples com que d'aquí cuatre hores, quan se'n vagi el sol, no visquem a les fosques. Coses que estem tan acostumats a veure així que no podem ni imaginar que hagin pogut ser de cap altra manera, imagineu la calor que passarien els nostres avantpassats sense ventiladors per l'estiu? Per això la capacitat de poder utilitzar l'electricitat em sembla que és un del invents més beneficiosos, ja que actualment no podriem acostumar-nos a viure sense ella.
    També els increïbles i infinits avanços en la medicina són importants i molt rellevants al llarg de la història. No cal ni parlar que gràcies als avanços que ens han proporcionat actualment tenim una esperança mitja de vida que duplica la xifra de fa 600 anys. A l'Edat mitja, l'esperança de vida rondava vora els 40 anys, i si fa falta extremar-se més, fa mil anys tan sols vivien fins als 25 o 30 anys. Per això em sembla també que són invents extremadament beneficiosos per a l'ésser humà.
    L'escriptura, la imprenta, els medis de transport, la ramaderia y agricultura, el telèfon, l'energia renovable, i així podria continuar fins a fer una llarga llista dels invents més beneficiosos que l'home coneix.

    Per altra banda, els pitjors invents que l'home ha inventat són, sense dubtar-ho, totes aquelles armes que han estat creades per la guerra, material d'artilleria, bombes, pistoles, etc.. Com pot ser una cosa que acaba amb la vida dels homes beneficiosa per ells al mateix temps? Encara que sé que mai va malament tenir-ne alguna guardada per si algun cop fan falta... Encara que la cosa estaria en que mai ens haguessin de fer falta.

    En conclusió, em costa molt triar un sol invent que sigui bo, igual que també em costa triar-ne només un de dolent, ja que hi ha infinitats d'invents i com ja he dit al principi, tot depèn de les mans aon caiguin, per que fins i tot, la medicina, que està feta per curar i donar vida, pot arribar a matar.

    ResponElimina
  11. Pens que un dels invents, d'entre altres, que ens ha resultat més beneficiós ha estat Internet. Fent-ne un bon ús Internet és una eina amb infinites possibilitats. Avui en dia hi ha molt poques persones que visquin sense navegar per Internet, per la xarxa podem trobar tot tipus de coses, vídeos, imatges, podem comprar, cercar tota la informació que necessitem, i inclús fer els deures i entregar-los com estic fent jo ara.
    Per aquestes raons pens que Internet ha estat molt beneficiós per nosaltres i hem sembla difícil imaginar-me la vida sense Internet. Tot i que tot el que hi ha a Internet no és bo, ja que hi han virus, estafes, i amb la llibertat tan gran per que hi ha, et poden passar mil coses, i algunes d'aquestes poden ser dolentes. En conclusió pens que fent un bon ús d'aquesta eina és molt beneficiós per nosaltres.

    Per altra banda, l'invent que pens que ha estat més perjudicial per la humanitat han estat les armes en general, des de la mes petita espasa fins la mes gran de les bombes. Pens que ens han perjudicat molt ja que les hem emprat de forma incorrecte, pens que les persones quan tenen una arma a la ma es creuen superiors i es pense que poden fer el que volen, i així fins que s'acaba amb una persona morta. A part també que a causa de l'avanç de les armes, la segona guerra mundial, va ser la guerra amb mes morts que hi ha hagut mai, i per això pens que si algun dia hi torna haver una guerra mundial ens carregarem el món, ja que entre bombes nuclears i aquestes coses ningú ho podrà contar.
    Per aquests motius pens que les armes són perjudicials per nosaltres, però també poden tenir bons usos a vegades, però en general només ens porten desgràcies.

    ResponElimina
  12. Noemi Martín ha dit:

    Para mí, el invento más importante fue sin ninguna duda es la medicina. Gracias a la evolución en este campo, ha ayudado a mucha gente a prevenir enfermedades o incluso, la muerte. Personalmente creo que, ante cualquier cosa, lo más importante es tener una vida sana ya que si no, no puedes disfrutar completamente de una vida “normal” ya que estarás dominado por esa enfermedad que te limitará.
    Mucha gente, a pesar de la desgracia, tiene esa esperanza en que se encontrará una solución, porque la medicina avanza tan rápidamente que sin darnos cuenta, se hacen grandes avances. Lo que antes suponía una muerte, ahora solo es una pequeña enfermedad común que se resuelve con antibiótico y unos cuantos días de reposo.
    Un gran invento en la medicina, fue por ejemplo la vacuna, ya que supuso la reducción de muchísimas muertes. La primera que hubo fue contra la viruela en Méjico.
    No voy a rechazar opciones que también fueron muy importantes para llegar al gran avance actual, como las ruedas, la electricidad, etc. pero como he dicho anteriormente, creo que sin un cuerpo sano, todo lo demás queda a segundo plano.
    En el aspecto en que técnica ha sido el más perjudicial, no tengo una respuesta concreta. Es decir, ¿qué cosa hay que solo nos de beneficio o nos perjudique? (Ya sé que sobre lo que he explicado antes, es como una contradicción, porqué no ayuda en la evolución de la especie humana, pero aunque sea un pensamiento egoísta, prefiero poder salvar a quien me importa. Y estoy segura que la gran mayoría piensa igual).
    El dinero creo que sería una de las cosas que ha perjudicado gravemente al mundo en general, ya que por un “puñado” de monedas se destruyen vidas y ciudades. Por el dinero, las personas se trastornan. Corrompe, arrasa, divide, manipula a los seres humanos, capaces de manipular al débil y quitarle sus derechos y también enceguece.
    Pero la verdad es que realmente hasta la bomba atómica nos ayudó en algo, en investigar sobre la estructura de la materia, y los átomos radiactivos... todo depende con que uso o fin se le dé. La tecnología es un arma de doble filo... todo depende del cerebro humano, creador y asesino a la vez...

    ResponElimina
  13. en la meva opinió necessitem moltes técniques.
    Em vull referir a que no n'hi una de millor que un altre, sinó que depén de la utilitat que en fem.

    al igual que el foc va ser un desencadenant de l'evolució humana, aquests avanços com la medicina, la comunicació, el transportt, el comerç, la electricitat... Poden ser-nos utils per avançar.

    Trobo que no hi ha una técnica millor que una altre, sinó que cada técnica es útil, i necessaria si s'utilitza amb el fi adequat.
    posem un exemple: alguns terroristes utilitzaven un telefon movil, per fer explotar una bomba.

    Trobo que técniques inpresccindibles a dia de avui són el transport, la electricitat, la comunicació i la medicina, i que si pensem en com seria la vida sense aquests avanços la vida seria una mica més difícil.

    ResponElimina
  14. Per a mi, el millor invent del món és l’electricitat, seguit dels mitjans de comunicació i de transport, però tots i cadascun d’ells tenen els seus inconvenients, a causa de l’ús que fem.
    Si ara mateix llevessin l’electricitat, sobretot a l’hemisferi nord, ens tornaríem bojos, ja que la major part de les tasques que realitzem necessitem electricitat per realitzar-les. Això no està be, ens hem convertits en els seus esclaus, ens sentim indefensos sense ella, però és que ella ha ajudat a salvar vides, a que els aliments es conservin, a que el menjar estigui calent i nosaltres també, a refrescar-nos en estiu, a poder veure a la nit, etc., la llista seria infinita. En la meva opinió, encara que abusem de l’electricitat en alguns aspectes, crec que es podria aprofitar més encara: deixaria de fabricar cotxes amb motor de gasoil i els faria tots elèctrics, sé que també tindria els seus inconvenients, però així la contaminació es reduiria.
    He dit que després de l’electricitat van el mitjans de comunicació, són un bon invent, podem estar informats de el que passa Londres, Hong Kong o Nova York tan sols llegint els diaris, marcant un codi de nombres, escoltant la radio, mirant la televisió o mitjançant Internet. Són molts els recursos que tenim per comunicar-nos i informar, per això, posseïm tantíssima informació que a vegades convertim les coses amb més greus del que són. Però al mateix temps és genial poder parlar i inclús veure a una persona que esta a milers de kilòmetres de tu, encara que no la puguis tocar.
    Amb els mitjans de transport, hem aconseguit arribar als llocs amb 5 minuts, poder portar menjar i medicaments als llocs on els necessiten o arribar a temps per poder salvar la vida a una persona. Els inconvenients que té això és l’abús que fem, hi ha persones que no caminen 10 min. per arribar a un lloc perquè prefereixen arribar-hi amb 2, a causa d’això s’incrementa la contaminació.
    Les armes en general, són un invent que no tenen cap tipus d’avantatges, ja que l’ús que fem d’elles és horrible, tant en la caça, com a les guerres i com en els conflictes violents de la vida quotidiana. Abans, tenien un ús raonable, s’utilitzaven per sobreviure, per caçar, però ara no s’haurien d’utilitzar ni per això, perquè molta gent caça per diversió i ho trobo un acte repugnant.

    ResponElimina
  15. En realitat, la majoria de tècniques son molt importants, han anat evolucionant, i avui dia la majoria son imprescindibles, formant part del nostre dia a dia, i les trobem a totes bandes. No crec que hi hagi una tècnica que sigui la millor per excel•lència, però si que crec, que l’electricitat ha sigut un invent molt beneficiós que ha donat peu a milers de nous invents.
    Des de els seus inicis l’electricitat ha evolucionat moltíssim, i avui dia apart de il•luminar-nos els carrers, cases, negocis etc, la trobem en ‘àmbits com el de l’alimentació, per exemple per fer funcionar un frigorífic. També la trobem present en la comunicació, ja que carrega les bateries dels nostres mòbils, al igual que fa amb les càmeres etc, també ens serveix per informar-nos, ja que la televisió funciona amb electricitat. Calefacció, noves tecnologies... son moltíssimes les eines e invents que necessiten l’electricitat per funcionar.
    Crec que la nostra dependència amb l’electricitat arriba a tal punt que si de cop i volta desapareixes, es crearia un caos en el que la majoria de gent no sabria com sobreviure, especialment si xerrem de gent de ciutat. Viure sense electricitat no es impossible, ja que molta gent ho fa, però si desapareixes en la seva totalitat de la terra, crec que la humanitat retrocediria greument en quant a tècniques, ja que la majoria d’eles quedaríem inservibles i hauríem de trobar nous mètodes d’iluminació, carrega de bateries etc, tenint en compte que només tindríem la llum del sol i del foc per treballar.
    En quant al pitjor invent, sens dubte crec que són les armes de guerra i el seu ús, el de matar humans entre humans per pura ambició, rivalitat i bogeria. Les armes existeixen des de els inicis de l’ humanitat, i han sigut imprescindibles per a la supervivència ja que eren fonamentals en la caça. Però una vegada evolucionats a homo sapiens, amb les ciutats creades, les cultures, noves eines etc, ja no hi ha necessitat de sortir a caçar amb llances, no hi ha necessitat de crear armes a base de foc, química, elements nuclears i noves tecnologies amb l’únic objectiu de la mútua exterminació, creadora de misèria i desgràcia, i tot i així cada any, sense tregua, es continua investigant en aquestes armes, fent-les més mortíferes i efectives que mai.

    ResponElimina
  16. En la història de l’home, s’han inventat infinites tècniques, tantes com petits objectes que podem observar al nostre voltant. Cada objecte, per minúscul que sigui, ha estat inventat en algun moment de la història i amb una finalitat. Per aquesta mateixa raó, són tantes les tècniques que han estat i són útils per a nosaltres que se’m fa difícil triar-ne tan sols una.
    Tot i així, trobo que les millors tècniques que s’han inventat al llarg de la història són totes aquelles relacionades amb la comunicació. Considero que el llenguatge és la virtut més apreciada dels humans. La raó i el coneixement són els factors que ens fan particularment diferents a la resta dels sers vius i per això considero que el llenguatge és unes de les millors tècniques inventades, ja que podem compartir experiències i poder entendre’ns amb la resta de humans i a més, comunicar-nos, per exemple, amb una nova tecnologia que és el telèfon, a llarga distància. Gràcies a les nostres cordes vocals, els humans vam anar poguent crear el llenguatge, que, a base de sons i unions d’aquests, hem creat les paraules i per conseqüent, hem inventat la escriptura. Gràcies a ella els humans podem tenir coneixement de tots els nostres avantpassats i, els nostres futurs fills, podran tenir coneixement de nosaltres.
    I el pitjor invent que la humanitat ha creat, penso que són els diners ja que tan sols ens han portat coses negatives, com són l’avarícia, el poder, el materialisme. Moltes de les desgràcies fetes per els humans han estat per culpa del diners. Els diners ens fan treure tot el dolent que nosaltres tenim. I és que això no ve d’ara; antigament el poble es separava en estament segons els diners i el llinatge que cada ú tenia, valorant a les persones segons la seva riquesa i creant diferències entre la gent.
    I actualment, encara que no hi hagi estaments, vivim en una societat on una cosa tan important com la felicitat, està subordinada baix el doblers i el consum.

    ResponElimina
  17. Pienso que uno de los fenómenos más importantes históricamente hablando sería la electricidad ya que gracias a ella la gente ha podido evolucionar en cierta parte.
    Gracias a este invento, ahora mismo es una cosa a la que necesitamos si o si, y cuando por ejemplo hay un apagón y nos quedamos sin luz es como si nuestra vida se apagara totalmente, ¿cuántos de nosotros ha estado más de una hora sin electricidad y se ha aburrido por ejemplo, o cuantos no han podido comer porque el horno, la vitrocerámica, etc. no les funciona?
    Creo que nos hemos dependizado por este elemento que sin él nos costaría mucho vivir con normalidad.
    Ahora bien, la utilización de la electricidad es en parte perjudicial y por ese motivo ahora muchos lugares lo están sustituyendo por placas solares ya que son mucho más ecológicas y mucho más rentable que la electricidad, el único inconveniente es que es bastante caro pero si hiciéramos cuentas al final saldría mucho más barato que la utilización de la electricidad.
    Uno de los usos más perjudiciales que se han dado en la historia creo que ha sido el uso de pólvora , por qué si nos damos cuenta, se utilizan para todo tipo de arma como por ejemplo, las pistolas, cañones, las bombas, etc. Creo que antiguamente ese uso no estaba idealizado ya que ellos lo utilizaban para explotar minas… siempre para substraer substancias positivas no como desde hace un tiempo que se utiliza básicamente para matar normalmente a inocentes que no tienen la culpa de cómo sea su gobierno.
    En conclusión creo que si en los inventores de los productos supieran que sentido los seres humanos de ahora le han dado creo que se lo pensarían más de 3 veces antes de sacarlo a la luz el invento.

    ResponElimina