dimarts, 3 de novembre del 2009

(1r Opinió, dv 13/11) QUÈ EN PENSES DE LA MANIPULACIÓ GENÈTICA?

Teràpia gènica, clonació, transgènics, cel·lules mare..... Quina valoració moral fas d'aquestes tecnologies i de les seves conseqüències? (RECORDA que la correcció ortogràfica i la claredat de les teves explicacions són tan importants com el contingut)

28 comentaris:

  1. Des del meu punt de vista, no em sembla moralment correcte el tema de la clonació. Estic en bastant desacord amb aquests temes.
    Crec que tots naixem i creixem de la manera que ho hem de fer i cadascú té la seva funció en la vida i cada persona és diferent.
    No em sembla bé que un individu tengui la llibertat de decidir com seràn els ulls, el nas la boca cabell... els aspectes físics del seu fill. Que el vulgui amb el ulls blaus, fort, roig, ...NO. Un fill és fruit d'un acte de dos persones que s'estimen i volen crear una vida a partir d'ells dos, amb aspectes d'un i d'un altre, No és un joc de dir "anem a dibuixar com serà el nostre fill i l'imprimim". No com si fos un ninot al que has de pintar amb colors així com a tu t'agradi, crec que es jugar amb una vida, i si te l'has d'estimar te l'estimaràs sigui groc,blau o verd. És el teu fill i ha sortit de tú, no de manipular la teva cèl·lula i una altra dintre d'un potet a un laboratori.

    (La inseminació artificial és una altra cosa apart, en que estic d'acord mentres sigui per assumptes d'esterilitat o per l'estil ) .

    En quant a la teràpia gènica , per a segons quins aspectes no és dolenta i en algunes situacions pot aportar grans beneficis a la vida.


    També hi ha la gent que vol reemplaçar algú a traves d'un clon; tampoc hi estic d'acord.
    Un ésser té el seu cicle vital, i quan aquest s'acaba, no es perd, simplement segueix el curs de la seva existència... Encara que no estigui present entre nosaltres. Però cap altre ésser, sigui persona o clon, és capaç de reemplaçar algú, ningú és igual a ningú en aquesta vida i menys un clon... Em dónala impresió que és com comparar una vida de veritat amb una "artificial" per provar que aquesta ens proporcioni el que l'altra. Cada cosa, cada persona, té el seu moment, quant s'acaba s'acaba .

    En definitiva, crec que la vida s'ha d'agraïr el simple fet de tenir-la i s'ha de procurar viure-la feliç siguem com siguem, que un tingui el nas més gran o els ulls torts... no impedeix que la vida sigui millor o pitjor, sigui d'una manera o una altra i em sembla que els diners que s'inverteixen en totes aquestes manipulacions, es podrien invertir en altres coses útils relacionades amb aquests temes, però coses útils.

    ResponElimina
  2. Jo penso que, la manipulació genètica té algunes coses bones i d'altres de dolentes.

    El que em sembla bé és la teràpia gènica, crec que és bo perquè així evitaríem moltes malalties, i les persones seriem molt més sanes, inclús l'esperança de vida s'allargaria. Però d'altra banda veig que d'aquesta manera ja aturaríem l'evolució totalment, ja que si veuen que tenim un gen defectuós, ens curen i prou, i d'aquesta manera no aconseguiríem que el nostre cos aconseguís lluitar contra la malaltia, i ens tornaríem més dèbils.

    Per altra banda no estic d'acord amb els transgènics. Primer, perquè em sembla que no s'ha demostrat si són bons per nosaltres o no, perquè no em sembla que el que tenim ara ja està prou bé i no es necessari canviar-ho, ens volem posar les coses massa fàcils, i amb això tampoc estem curant malalties, així que no estic a favor dels transgènics.

    Per últim el tema de la clonació. Estic totalment en contra, no em sembla be que hi hagi dues persones exactament iguals, tothom és com és. Si anéssim clonant a tothom acabaríem sent tots iguals i ja no hi hauria variabilitat, i no tindria gràcia perquè no seriem únics. A més a més també hi hauria gent que empraria la clonació per fer coses dolentes.

    En resum, majoritàriament estic en contra de la manipulació genètica, no em sembla bé que fiquem la mà per tot, només per la nostra comoditat, a no ser que això ens ajudi a curar malalties i coses per l'estil.

    ResponElimina
  3. Sobre aquest tema crec que és correcte i incorrecte segons com t’ho mires, ja que podem trobar diversos i varats punts de vista.
    Crec que està bé perquè, en el cas de la teràpia gènica (per exemple), la manipulació genètica s’empra per un bé: evitar possibles malalties greus, o no greus, que podrien complicar o fer més difícil la vida de la persona que s’ha manipulat; evitar un error genètic que hauria pogut causar, per exemple, sis dits; etc.
    D’altra banda hi estic en contra perquè hi ha gent que empra transgènics per atribuir qualitats als seus fills que, de forma natural, mai haurien tingut com ulls o cabells d’un color determinat o altres coses innecessàries com aquestes.
    També hem de tenir en compte la clonació, encara que en aquest tema no hi estic ni d’acord ni en contra. Crec que no es un mal fet, el clonar un ésser viu, però, no sé per què, no ho veig del tot bé.

    ResponElimina
  4. Jo crec que l’anomenada teràpia gènica és bona ja que per exemple sí una persona té o es sabrà que tindrà una enfermetat que heredará, es pot treure i no fer-li mal; i a més a més les generacions futures no seran afectades perquè el gen insertat no passarà a elles.
    Deixant debanda aquest tema, la clonació HUMANA és una de les coses en les que estic dubtant, perquè tal vegada sigui bo ja que podríem treure els òrgans, però el que crec que seria millor seria el que s’està fent ara, que es treure els òrgans a les persones mortes; però si es per clonar a un home o una dona tan sols perquè, per exemple has volgut estar amb ella o ell i per coses de la vida no l’has pogut tenir(l’exemple més inútil seria perquè aquesta persona no et vol, o perquè s’ha mort),em sebla mal, ja que seria com jugar a Déu, hi hauria un moment en el que seriem moltes persones i hauria molt més fam y misèria perque no ens arribarien els recursos per viure.
    I pel que és als transgènics, aquest té com tot avantatges i desavantatges:
    Les avantatges que veig són que amb aquests poden ser beneficiosos per nosaltres per la cura i per erradicar les enfermetats, lo dolent es que tal vegada podrien fer mal a l’ecosistema(alterant-lo) i per produir-los es necessiten molts de doblers i això faria que tinguéssim més crisis(de doblers).

    ResponElimina
  5. Jo crec que tot el que sigui manipulació genètica esta bé sempre i quan sigui amb finalitats purament mèdiques. Amb les manipulacions genètiques que no tenen aquest fi no hi estic d’acord, o almenys no del tot.

    La teràpia gènica dóna la possibilitat de curar o prevenir malalties d’origen gènic. Això es molt positiu i hi estic totalment d’acord, encara que si que és veritat que atura una mica més l’evolució del que ja ho està.
    (De totes maneres, i encara que no sigui el tema central, referent a l’evolució penso que el fet que la medicina l’estigui aturant té una part discutible pel fet que estem vivint en un món que nosaltres em canviat i n’em alterat la seva evolució natural, per tant el fet que la medicina alteri la nostra evolució esta condicionat a que ens hem d’adaptar a un nou medi am unes característiques noves emprant uns nous recursos.)
    Després d’aquest parèntesi tornem al tema principal.

    Referent a la clonació humana, estic totalment en contra. Penso que no hi ha cap argument prou convincent que defensi aquesta idea. Per quin motiu algú vol tenir una copia exacte d’una altre persona? El dia que algú m’expliqui una raó de pes per estar a favor de la clonació m’ho tornaria a plantejar, però de moment no.
    Si la clonació no és humana sinó animal, com el cas de la ovella Dolly, segueixo trobant que no te cap utilitat, però tampoc i estic rotundament en contra, encara que no em fa gràcia.

    Entrant en el tema dels transgènics, crec que aquí ja s’ha passat una mica de la ratlla. Penso que si la natura ha creat vegetals, per exemple, d’una certa manera, quin dret tenim els humans de canviar-ho per simple comoditat o benefici? Si que és veritat que afavoreix a països pobres que no tenen més recurs que consumir transgènics, però de totes maneres les empreses que els venen aquests recursos se’n treuen un gran benefici que podria ser menor perfectament. Però els països que tenen milers de productes per triar, perquè han de crear-ne de nous modificant-ne d’existents? Perquè, no s’ha demostrat que siguin cent per cent fiables, per tant jo crec que s’haurien de deixar les plantes tal i com han de ser.
    Si entrem en el tema dels transgènics humans, aquí ja si que estic totalment en contra. Es totalment innecessari gastar tots els diners que s’arriben a gastar les famílies que poden en elegir les característiques físiques del seu fill. Un fill es producte de les característiques dels seus pares, per tant no han de ser canviades perquè a la mare li agradin els nens rossos perquè són molt monus. El nen o nena sortirà com tingui que sortir, i ningú té dret a canviar-ho.

    En resum, no estic a favor de cap manipulació genètica excepte la purament mèdica com la teràpia gènica. La resta d’alternatives em semblen innecessàries i fins i tot capritxoses.

    ResponElimina
  6. com sabem, tot es bo si se'n fa un ús i no un abús.

    de manera que la clonació estaria ben vista si se'n fes l'ús d'una manera racional. per exemple si se mor un fill i la mare no ho pot suportar, pues en aquest cas la clonació del nen mort seria una solució a un problema molt dur.
    però i que en deu pensar el clon?
    t’agradaria a tu que un bon dia quan ja tens 16 anys i entens les coses et diguessin, mira que tu vas ser una copia feta aposta per ocupar el lloc que va deixar el teu ''germà''

    no, això no em sembla moral. ja que ets igual a qui es va morir, que es com si no tinguessis personalitat, que al millor els que et rodegen no et veuen a tu sinó a l'altre, que perd valor la vida, que no t’estan estimant a tu que nomes estimen el teu físic.

    si de la clonació se'n fes un abús acabaríem locus, ja que tots tendirem problemes de personalitat, sense parlar de els problemes i dificultats que es poden presentar entre la clonació exagerada d’individus de les mateixes característiques. Que podria provocar racisme i xenofòbia.

    En la meva opinió sobre la clonació es acceptable sobre els animals, que al millor fan que ens sentim menys culpables, de manera que si tenies un gos molt ben ensenyat i es mor pues que en puguis tenir un altre igual per fora i que amb el temps tindrà les mateixes característiques. Però la clonació sobre persones a no ser que sigui per necessitat em sembla una bajanada que ja esta experimentada i que s’ha de quedar aqui.


    Si parlem dels transgènics i ens ho mirem com una millora per la humanitat, la sacietat de la fam al tercer mon perquè s’han aconseguit unes plantes que creixen sense aigua i que fan uns tomàtecs molt grans i am moltes vitamines, estaria totalment d’acord. Però qui em nega o m’afirma que al llarg de molts danys de menjar aquest tomàtecs modificats transgenicament les persones que n’han menjat no sofriran una malaltia, o desarroyaràn alguna malformació, o sofriran algun canvia en el seu cos, ja sigui intern o extern.
    Necessitem consciencia sobre els canvis genètics perquè no fa milions d’anys que s’està investigant, sinó que un dia ens podem aixecar i tenir-ho en contra.

    En conclusió estic d’acord si en feim un ùs raonable i sàpiguent que no fas mal a ningú i que no hi ha conseqüències de cap tipus, que ajudes i que en el mon tot serà igual de com era ahir.

    ResponElimina
  7. a fabor de la terapia genica! al millor aqueste em salva a mi , a tu , al teu fill...
    aixó seria l'us. i l'abus seria si canviesis caracteristiques importants de manera que un individuo tingues prioritat sobre tu.

    ResponElimina
  8. Per començar, he de confessar que això de “El futur biològic de la Humanitat” em fa una mica de respecte ja que tots nosaltres estem enfrontant una crisi biològica. Sembla que la paraula “crisi” estigui de moda, però una “crisi” es desenvolupa en un problema, i crec que un dels majors problemes per a la raça humana és la incertesa de seguir sobrevivint. Ens podrem desenvolupar tan “fàcilment” com fins ara, o la nostra espècie arribarà a una ràpida degeneració i per conseqüent, al a seva desaparició?
    Preguntes que sense dubte, es contestaran amb el temps, però de moment l’ésser humà busca, ambiciós, nous avanços.

    La teràpida gènica forma part del que coneixem com a “Manipulació genètica”, i en aquest cas podria dir que hi estic d’acord. Tot i que allò que no sigui natural per a un individu humà no em fa gens de gràcia, la teràpida gènica és una de les manipulacions genètiques que millors resultats i satisfaccions ens podria provocar, dins del que hi cab. Amb la teràpia gènica es pot prevenir i curar una malaltia que té origen en ens nostres gens, i per tant crec que això és positiu. Tot i així, abans de pensar si hi estem d’acord o en contra hauríem d’aturar a pensar que això no és una cosa natural, que és una modificació creada per nosaltres mateixos; els humans. Per tant, és totalment moral o ètic que estiguem a favor de canviar els gens d’una persona? En el cas que fos per millor la seva salut, consider que sí, però seguim estant davant el fet que nosaltres alterem el curs de la natura.

    Amb la clonació si que no hi estic gens d’acord. Com podem arribar a pensar en clonar a una persona? Cada persona és única, i fer-ne una copia seria com... violar “Els Drets Biològics”.
    Si la combinació de les cèl•lules de dues persones, no crea mai cap individu igual, deu ser per alguna cosa. Perquè sempre volem portar la contraria a la naturalesa? Nosaltres mateixos ho diem: “La naturalesa és sabia”. La veritat és que per molt que clonessin un familiar meu, per exemple, crec que em seria molt difícil tractar-lo igual que a l’original. Estic segur que em resultaria quasi impossible, per molt semblant que fos.
    Per moltes finalitats que arribo a imaginar, no en trobo cap per la qual la clonació sigui una bona opció. Cada vegada em don més compte de que les manipulacions genètiques són més contraproduents del que ens pensem. Els transgènics també alteren el cicle natural, i qui els ha creat? Els humans, com no. Tot i que els creadors d’aquests transgènics saben que poden arribar a ser molt nocius per a les persones, en segueixen creant de nous. I és que, els hi sembla molt més important guanyar una quantitat de doblers que no pas preocupar-se per la salut de determinades persones. I tornem a pensar amb la naturalesa, no entenc perquè hem de modificar una verdura quan la natura la creat d’aquella forma o gust. Però és clar, per a les multinacionals que creen aquests transgènics els hi és molt més rentable que un pagès els hi compri les pepides transgèniques d’un tomàtic, per exemple, cada un cert temps, que no pas que aquest pagès puguis sembrar nous tomàtics a partir de les pepides originals. Questió de doblers? O d’egoisme, pot ser?

    Referent a l’alteració de les cèl•lules mare he de dir que tampoc em sembla gens bé. De fet, els cultius de cèl•lules mare embrionàries, poden presentar greus mutacions en un futur si es mantenen en cultivació durant un llarg període. La manipulació genètica ha entrat a tots els camps de la biomedicina i el seu impacte ha estat considerablement important, tot i que encara ho pot ser molt més, si pensem amb el cultiu d’aquestes cèl•lules mare, per exemple.

    Simplement crec que si tenim una vida tal qual, l’hem de valorar més i no hem d’alterar-la ni modificar-la. Estic a favor del progrés i de l’evolució natural, però no pas de la nostra modificació i manipulació. La nostra vida i nosaltres mateixos som com som, i així ho hauríem d’acceptar sempre.

    ResponElimina
  9. La meva opinió,no esta a favor de totes aquestes modificacions genétiques.
    Totes aquestes alteracions, no són moralment correctes, o son son propries de la moralitat.No es moral, que a un ésser viu li provoquin modificacions a el seu cànon genétic. S'esta alterant la seva naturalesa, per un motiu de investigació que després, amb un bon resultat, es durà a terme més vegades. Tot això, és antinatura, va en contra de la naturalesa, i com diu la gran majoria de la gent, la naturalesa és la nostra mare, és la causa de el nostre estat natural i si l'alteram o modificam, arribarà un punt, que la naturalesa estarà a les nostres mans per poder fer amb ella el que volguem, cosa que quasi em arribat a aquet punt.
    Un gran exemple d'aquestes alteracions genétiques, són els aliments transgénics. A dia d'avui, el aliments transgétics es troben per tot arreu i per tot tipus d'aliments. És un alteració genética dels aliments en el procés de creixement, però que podem dir sobre aquests aliments? perquè serveix aquest métode? Aquest métode, serveix perquè l'aliment, creixi amb més bones qualitats, amb més bon gust, amb més bona estética, diriem que aquest procés té alló que diuen de: "la letra pequeña". Aquest aliments, han duit a terme uns tractaments químics que a la llarga, podem ser malignes per el notre cos i a demés, ara per ara, es difícil trobar aliments no transgénics.
    En definitva, dins de la meva opinió, el tractament i la manipulació genética, no és adecuat, ja que la naturalesa ens fa, i nosaltres no tenim perquè remenar i desfer el que la naturalesa crea.

    ResponElimina
  10. Començant per la manipulació gènica , que vindria a ser com la medicina tradicional , curar gens defectuosos . Un dels aspectes a favor que penso jo , es que gràcies a la manipulació podem curar un individu que hereditàriament li a ‘tocat’ una malaltia sigui del pare o la mare. De totes les manipulacions, aquesta es la que estic completament d’acord, ja que millora la vida del ésser i atura aquesta malaltia que sa transmès genèticament, i per tant si ja a estat aturada des de un principi també evita el contagi, que això es molt important .Posem com exemple VIH ,és un dels virus més greus i que es pot transmetre encara que no sigui genèticament.
    Un dels aspectes en contra que vam comentar a classe és que això també pot resultar un factor més que aturi l’evolució humana . Penso jo, serà aquesta causa que aturi l’evolució?
    Hi ha moltes més causes que fem aturar l’evolució i son molt més ‘dolentes’ que aquesta.
    Gràcies a les noves tecnologies, medicines i altres innovacions , fem nosaltres l’evolució de l’especia, sense que hi hagi cap individu no apte.
    A cara els trangènics no me convens tant de que sigui necessàriament favorable.
    Els trangènics vindria a ser una modificació del gen o varis , perquè aquest nou individu tengui unes qualitats que per naturalesa no tindria. Aspectes a favor, a cara l’ésser humà , per jo cap.
    Es necessari per viure tenir els ulls blaus? El cabell roig? Ser alt? Absolutament no. Per els pares que faixin això és absolutament una bogeria. El nou individu a de tenir les semblances del pare i la mare.
    Els aspectes , a cara els aliments? És modificar la seva ‘natura’ per adaptar-los a nosaltres, que madurin més tard, o que siguin més grans, sense cap motiu, no hi ha per a que modificar-los. Ara bé si es fa aquesta modificació per enviar-los a llocs llunyans, que en arribar estiguessin dolents, si que ho trobo bé.
    Aspectes en contra, TOT TIPOS DE MODIFICACIONS pot tenir factors secundaris.
    Un exemple d’aquest, que siguin dolents per nosaltres.
    La clonolació és igual a una bestiesa. La clonolació es la còpia idèntica d’un individu adult .
    Químicament es injectar dins l’òvul l’ informació de l’ADN adult . Aquest nou individu serà idèntic tan físicament i psicològicament .
    No tenc res a dir més a dir , hi estic totalment en contra, i penso que ni ara n’hi mai es trobarà un aspecte positiu en ella.

    L’única que hem convens de moment es la teràpia gènica.

    ResponElimina
  11. Des del meu punt de vista és una cosa incorrecta. Però no puc dir si hi estic d’acord o no amb exactitud. Perquè tot això és una tema molt global, i hi ha coses que estan bé, i coses que no.

    Tot això ho ha creat el propi ésser humà, significa que hem arribat a un nivell tan alt que podem fer tot el que ens proposem, fins i tot coses que semblen impossibles. Cercant el principi de les coses, i fixant-nos en cada detall, hem aconseguit ser el que som ara. Significa un gran pas per l’evolució, i tot això ens fa ser cada vegada més intel•ligents. Però crec que ens estem passant, volem fer masses coses, i algunes d’elles no estan gens bé.

    Per exemple, el tema dels transgènics. Em sembla una cosa totalment fora de lloc. Crec que ja hem modificat prou la natura per poder sobreviure, que amés ara tinguem que modificar el que ens dona. La gent que fa això només pensa amb el seu benefici, i no amb el de les persones que després s’ho tenen que menjar. És una cosa totalment antinatural. Ens pot produir moltes malalties, perquè el nostre cos està acostumat a una sèrie de menjars específics, i si els hi canvies, i amés, afegeixes que és una cosa manipulada, pot arribar a ser molt dolent. Crec que si arribem a toquerejar tant la naturalesa, i a fer el que volem amb ella, arribarem a no tenir res. Perquè ja no produirà res per ella mateixa, i després a nosaltres sens acabaran els recursos.

    La teràpia gènica, és una cosa molt delicada. Perquè un pot pensar que no està bé i tot el que vulgui, però si ell es veges amb la situació de tenir una malaltia molt greu, voldria que fessin el millor per ell i es voldria curar. Però crec que és anar molt enfora, perquè amb això aturaríem l’evolució per complet. Qualsevol individu podria ser apte, i adaptar-se perfectament al medi. Amb les medicines, ja estem fent que passi això, però si amés, li afegim la teràpia gènica, podríem arribar a causar grans danys a la naturalesa. Perquè arribaríem a ser una població tan gran que hi hauria escasses de recursos, igual que en el tema dels transgènics. I acabaríem bastant malament.

    I, el tema de la clonació, crec que és una cosa totalment innecessària. Per a què necessitem un individu idèntic a un altre? És totalment una tonteria. Si ho arriben a fer seria un gran avanç per la humanitat, això d’acord, però crec que aquest tema l’haurien d’oblidar, ni pensar-hi. Perquè és una cosa que esgarrifa. Imagina’t una altre persona igual a tu. Cada individu es caracteritza per ser diferent, cadascú és ell mateix, i té una personalitat que el fa ser especial. Llavors la variabilitat ja no existiria, perquè això de que no hi hagués un individu igual a l’altre seria mentida. I igual amb el tema de les cèl•lules mare.

    En definitiva, crec que hi ha que respectar el que tenim, i no abusar del que ens ofereix la naturalesa.
    I cadascú és així com és i hi ha que estar orgullós de ser un mateix i diferent als altres.

    ResponElimina
  12. Sobre la teràpia gènica, si és per evitar que el nen tingui malformacions o algún altre problema estic més o menys d'acord, però per xorrades de triar el color dels ulls i tot això, estic totalment en contra. Això ha de ser una cosa natural perque un fill és fruit d'una parella i té característiques tant d'un com de l'altre i això és el que el fa ser fill teu, no alterar-lo canviant el solor dels cabells al teu gust i coses així, perquè estàs demostrant que el que t'inreressa no és com serà el teu fill, amb totes les virtuts i els seus defectes, que són el que ens caracteritzen a cadascun i ens fan únics, sinó com deia abans n'Hada estàs jugant amb una vida fent un dibuix que imprimeixes al teu gust. I la pregunta que jo em faig és: tots aquells fills que han estat manipulats amb la teràpia genètica per causes sense cap finalitat mèdica, quan cresquin els pares els estimaran o els rebutjaran per tenir un caràcter o una manera de ser diferent de la que ells volien? Perquè per això em sembla que no mereix la pena tenir un fill.

    Pel que fa a la clonació, si és natural com és el cas dels bessons univitalins, estic d'acord ja que és causat per la naturalesa; però això de fer una còpia idèntica d'un ésser, ho trop un delicte, perquè per molt que vulguis clonar a la persona que més estimes del món, físicament potser serà igual, però no pensara ni actuarà de la mateixa manera, i molt menys tindrà els records de tot el que has passat amb la persona clonada ja que serà un individu diferent però amb el mateix aspecte.

    En quant al tema dels transgènics des de la meva opinió, diria el mateix que en la teràpia gènica. Quan he dit que esteia més o menys d'acord, em referia a que si és un individu que encara no ha nascut, jo no ho deixaria fer això d'alterar els gens o els cromossomes perquè em sembla un atac contra natura perquè hi ha més individus dels que la natura selecciona, però si és un individu que ja ha nascut, amb el que has tingut contacte físic i emocional i tot això, trobu que sí que ho deixaria fer.


    Ara parlant globalment sobre el tema de la manipulació genètica, en part penso que no està bé sigui quina sigui la finalitat perque alteram la nostra evolució; encara que des de un altre punt de vista, penso que a mi m'agradaria que el meu fill amb una malformació genètica es curi i visqui.

    ResponElimina
  13. A mi m'assembla que en tot cas està bé investigar, mitjançant els transgènics per exemple,
    per poder avançar científicament, però mai, MAI s'hauria d'arribar a posar en practica la teràpia gènica i totes aquestes manipulacions que poden provocar canvis no naturals en un individu que pot patir i sentir, a diferència de les plantes.

    Jo defens molt la idea que nosaltres hem estat creats per un món natural; que res ens hauria de fer més artificials del que ja som, tal vegada utilitzant manipulacions que ens variïn físicament i interiorment. Per favor!! algú m’explica el per què de canviar una persona que en teoria és l’obra d’art formada per la unió de dos persones?
    Pens que, tot i que ens costa admetre que una persona no té la salut del tot bona, que un individu, tot i ser un ésser molt bo (com l’ovella clonada) no viurà per sempre més... hem d’acceptar que, com ja podem observar amb les conseqüències de l’home a la natura, que no és bo modificar-la.
    Ni per aconseguir un clon, ni per aconseguir cèl•lules mare, tampoc per modificar plantes que, tal vegada, per un descuit es poden reproduir i passar al medi natural, com a element natural, tot i no ser-ho.
    Abans he dit que si és per investigar científicament les plantes que creia que es fonamental per avançar com a humans, però s’ha de dur a terme en condicions molt restringides, i que, per tant que no es puguin reproduir en un medi...
    Si passés es mesclarien amb les plantes naturals i ¡zas! ja tindríem una espècie nova... una espècie que podria arribar a ser no comestible després de tants canvis.

    També, després de pensar-ho molt, he arribat a la conclusió que també es poden investigar els altres àmbits, com la clonació i totes aquestes coses que ens semblen tan atractives per a un futur, però, repetint el que he dit, només pens que s’hauria de posar en practica amb plantes.
    Que no es pot demostrar bé que tal planta és una clonació de l’altre, doncs que no és faci. No vivim prou bé així com som? Està clar, que sempre volem aspirar a més, tot i que algunes famílies tinguin decepcions perquè el fill se’ls morirà si no li posen cèl•lules mare, que una persona necessita adquirir un òrgan igual que el seu des d’un clon. Ja ho sé que és molt fàcil caure en la tecnologia quan parlem de persones estimades i la seva salut... Sé que uns pares farien el que fos per salvar un fill, Però es que així no solucionarem res, empitjorarem la societat, fent-la immortal i per tant apte en tots els àmbits...NO EVOLUCIONAREM!!

    Després de preocupar-me tant per dir el que és correcte i què no per mi, he de dir que aquestes coses es faran igual, ja que en el moment de necessitat només pensem amb nosaltres mateixos i el nostre voltant més proper.
    Ens dona i ens donarà igual en el futur i no tan futur, què és apte i que no, ja que des de sempre busquem el benefici propi.

    ResponElimina
  14. No todas las tecnologías pueden tener la misma valoración moral. Las tecnologías en si no son malas, pero el uso que nosotros les damos si.

    Estoy de acuerdo con aquellas terapias que pueden evitar enfermedades o salvar vidas siempre y cuando no se haga un abuso de ellas. Pero si se utilizan para cambiar o modificar un cuerpo de un ser vivo estéticamente, me parece innecesario ya que cada uno es como es y todo ser vivo tiene su belleza y su encanto.

    La utilización de los transgenicos me parece incorrecta, ya que alteran el proceso natural de la Tierra. La utilización de ellos, puede provocar a lo largo de la vida mutaciones al ingerirlos ya que no se sabemos cuales son exactamente sus consecuencias al utilizarlos.

    Estoy en total desacuerdo con las clonaciones ya que cada ser vivo es diferente.
    Por mucho de menos que echemos a un ser querido, una clonación no va a ser la solución de este problema, ya que no hay dos seres vivos iguales aunque se intente buscar esa similitud entre ellos. Aunque aparentemente sean iguales, de manera de ser, de pensar, de actuar delante algún hecho serán diferentes ya que cada persona tienes y tendrá sus vivencias únicas y exclusivas.

    En conclusión, estas tecnologías no hacen daño a nadie pero según como se utilicen pueden provocar graves alteraciones evolutivas.

    ResponElimina
  15. No podem crear una vida humana com si fos un joc de realitat virtual, la vida es crea com a resulta de l’amor, ja sigui d’una nit, d’un error inesperat o de tota la vida.

    No hem sembla correcte que puguem arribar a fer aquestes coses, ha arribat a un punt que ja podem manipular la pròpia naturalesa per tal de que una persona sigui físicament acord amb el cànon estètic de la societat. Per què, en definitiva, el que en realitat són els transgènics són manipulacions de la natura per tal de que una persona sigui millor que les demés, és una evolució falsa, forçada per nosaltres mateixos. Les persones sempre hem estat obsessionades amb buscar la perfecció i és molt trist, ens hem d’acceptar tal i com som. Així és com penso que avançaria la societat, no hi hauria gent que es moriria per arribar a ser prima i esvelta com la model que surt a l’anunci o com el príncep blau de la pel•lícula. D’aquesta manera, ens preocuparia les coses realment importants, aquelles que no es veuen amb els ulls.

    En quant als transgènics aplicats als vegetals estic d’acord, sempre hi quan no s’usi per crear un negoci, el negoci de que el camperol de l’Àfrica hagi de comprar cada any els vegetals ja que aquets, manipulats transgènicament, no es poden reproduir. Sembla que si ho penses bé, tot el que s’inventa per millorar la qualitat de vida de la gent, té una finalitat econòmica molt egoista.

    Amb la teràpia genètica, encara que sigui per prevenir malalties, també aconseguiríem una evolució falsa, a poc a poc augmentaria el nombre de naixements d’individus totalment sans i a causa d’això hi hauria una tassa mortalitat moltíssim més baixa i una esperança de vida molt més alta. El resultat seria la superpoblació de la Terra i com més gent, més problemes. Estic d’acord amb aquet tipus de teràpia, ja que es tracta de salvar vides, però després hi hauria un vertader caos.

    La clonació hem sembla un tema de pel•lícula de ciència ficció. A quina ment se li pot passar pel cap la idea de clonar a un ésser viu? No som coses material sense sentiments que puguem fer còpies de nosaltres mateixos. La idea de clonar al teu fill mort, per mi, és horrible, és pitjor que omplir aquet vuit de la teva vida amb la droga. L’estat que et provoca la droga et fa sentir millor, però parir i criar el clon del teu fill mort no te farà sentir millor, no et farà sentir millor per res del món, has de tenir la sang molt freda per no pensar en cap moment que el nen que ha sortit de dins teu és una copia del que es va morir.

    En quan a les cèl•lules mare estic totalment d’acord, no hem sembla malament gestar a un nou individu per salvar-ne un altre, al cap i a la fi, el nou individu ha estat creat per una bona causa, si després ha de morir, no importa, encara no havia nascut. Alguns posarien el sant al cel si hem sentissin dir això, però en la meva opinió no està malament, el que importa en un principi és salvar una vida, no el naixement de totes les vides que se estan creant si no és possible per la mare o no és convenient, però això és un altre tema molt discutible.

    En conclusió, hem sembla, que es malgasten els diners fent manipulacions per perfeccionar, d’alguna manera, la raça humana així com també hem sembla malament aprofitar-se dels productes transgènics que en teoria són per ajudar. La clonació és una idea horripilant. La teràpia genètica és bona però té conseqüències dolentes i com he dit abans, amb el tema de les cèl•lules mare estic d’acord.

    ResponElimina
  16. En la meva opinió, en la majoria dels aspectes que engloba la manipulació genètica estic en contra, ja que és posar la mà allà a on no l'hauriem de posar, la genètica és una cosa natural que l'ésser humà no hauria de poder canviar o adaptar als seus gustos.
    Estic en contra de que hi hagi gent que trobi que per a que els seus fills siguin 'algú' en un futur han de ser rossos, amb ulls blaus, grans, alts, pura superficialitat, i així com hi ha gent que troba aquestes qualitats una cosa necessaria també hi ha gent que en troba unes altres (el concepte de bellessa és molt ampli), i crec que la gent és així com neix, alta, baixa, prima, grassa, castanya o rossa, i no s'han de canviar les seves característiques pel simple motiu de que si ho fan, ja no són ells, són persones diferents creades per la mà humana, i no per l'amor humà o l'error humà, segons el cas, però sorgim com a éssers inesperats, som com els kinders sorpresa, fins que no ens obren no es sap que hi ha, i així ha de ser.
    Encara que estic completament a favor de la terapia gènica per salvar vides, que per causa de alguna enfermetat o errada als gens hagi de patir una mala vida (o no) que gràcies a la terapia gènica pot evitar-se i portar una vida igual o gairbé igual que la de una persona sana.
    Següent, les clonacions, no vuic sentir-ne ni parlar, em sembla una cosa inacceptable. Quan la vida d'una persona s'acaba, s'acaba i ja està (almeny físicament passa això) i no pot ser que l'ésser humà cree individus exactament iguals a altres que ja han viscut o encara viuen, no, només hi ha un com tu, i aquest ets tu, variabilitat, tothom és diferent i és antinatural agafar els gens d'algú per ferne un igual. Tal vegada hi ha gent que està a favor de la clonació perque s'estima molt a una persona i vol que quan aquesta mori segueixi al món mitjançant un petit individu igual que ell... Jo he passat això de perdre a algú fa molt, molt poc, i no voldria que el clonessin, perque ell era ell, i cap altra persona o clon pot substituir-lo, com ell no hi haurà ningú, i em dóna igual que ho intentin, perque no, és insubstituible. I això passa amb tots i cada un dels habitants d'aquest món, som insustituibles.
    Per últim, estic a favor de la conservació de cèl·lules mare per a poder curar-nos en un futur d'alguna malaltia, i també que fagin neixer a un nen per salvar al seu germà gran, pot ser si, no el tens perque vulguis tenir un altre fill, però l'estimaràs igual, és un nen inocent, és impossible no estimarse'l i ademés, ha salvat la vida del seu germà, el teu fill, més raó encara per estimar-lo! Em sembla increïble que pugui haver gent en contra de això.
    La inseminació in vitro em sembla bé també, tant sigui per poder tenir un fill sà i que porti una bona vida com per esterilitat un, l'altre o ambs pares. Si, és una forma de vida artificial, però és una vida sana i única, i en aquest casos de inseminació, solen ser dos o més vides sanes i úniques.

    En conclusió, la manipulació genètica té tantes coses positives com negatives i suposo que tot depén de la moralitat de cadascú i no pots dir que és el que està bé i que malament, cadascú té el seu punt de vista, també únic.

    ResponElimina
  17. Personalment, trobo que de la ciència i la investigació en podem treure un gran profit, millor dit, gràcies a aquests dos factors i altres, vivim en una societat de benestar on les nostres necessitats es poden complir fàcilment.
    Ara bé, parlant de la manipulació genètica, trobo que s’estan passat de la ratlla; volen passar de ser científics a mares. Dic això, en un principi, per parlar de la clonació. En la meva opinió diré, que els humans som éssers vius, com qualsevol altre, i la nostra “funció”, diguem-ho així, en aquest món és de néixer, créixer, reproduir-nos i morir, cadascú amb les seves característiques, defectes i virtuts. Si nosaltres clonem un individu i aquest surt una còpia exacta del seu doble, aquest ordre biològic que durant al llarg dels anys em estat complint, s’alteraria i ja estaríem jugant amb la nostra pròpia naturalesa ja que, com des de sempre ens han dit, no hi ha cap individu igual en una mateixa espècie.
    En quant a la teràpia genètica, des de un punt moral, diria que és un gran avanç per la societat, però per altra part, com he dit avanç no deixaria de ser una manipulació de la nostra naturalesa. Si fàcilment un virus s’introdueix en el nostre cos i nosaltres l’eliminem amb facilitat amb medicines, el nostre cos de cada vegada es farà més vulnerable perquè no li donem la oportunitat de lluitar contra aquest, fins que, arribaria un punt, en que, no per naturalesa, sobreviuríem tots i lo de que només poden sobreviure els mes forts i els més adaptats, passaria a ser història.
    En canvi, els transgènics no me semblen del tot malament, ja que el benefici que nosaltres treim no és solament propi, sinó que està pensat per un bé comú. Estaria més segura de la meva opinió si es sapigués de ben segur, que aquests no ens produiran cap mal en el nostre organisme en un futur. Ara bé, si aquests transgènics (parlant de aliments), són utilitzats per benefici propi i amb mentalitat avariciosa, diria clarament que no.
    En conclusió, trobo que hauríem de deixar que la naturalesa seguigués el seu curs com ha estat fent fins ara i deixar de interposar-nos en el seu seu camí, ja que si hi ha tants avansons per poder viure millor i més que acabarem per no cabre i no avançar.

    ResponElimina
  18. La manipulació genètica té la seva part positiva i la seva part negativa, per això, en alguns aspectes estic d’acord en la seva utilització i en altre hi estic en contra, depenent també del tipus de manipulació (teràpia gènica, transgènics o clonació).

    En el cas dels transgènics considero que són inútils. Per més que millorin alguna qualitat de l’ésser modificat tenen més parts negatives que positives. Per exemple el cas dels aliments que brillen quan necessiten aigua, sol..., aquests aliments poden ser perjudicials per nosaltres si els ingerim i a més solen ser estèrils. La clonació també la considero absurda, ja que només serveix per copiar l’aspecte físic. Perquè dues persones siguin idèntiques han de compartir més que genètica, haurien de tenir una vida exactament igual per ser influïdes de la mateixa manera alhora de “crear” la seva personalitat. Per exemple, en la pel•lícula “Els nens del Brasil”, fan clons d’en Hitler i intenten recrear la seva vida en cada un dels clons, quan aquests creixin, segurament tindran una mentalitat similar a la de Hitler, però no serà idèntica. Jo crec que tenir dos individus amb el mateix aspecte no és necessari (a part que alguns cops passa de manera natural).

    Si parlem de teràpia gènica, en la meva opinió, ja s’hi pot distingir una part acceptable. Com la resta de manipulacions genètiques és antinatural, atura l’evolució, modifica el curs de la vida... però tot i així, si depengués de mi l’acceptaria, perquè si jo o una persona estimada la necessita per poder sobreviure o per curar-se d’una malaltia no m’ho pensaria dues vegades en utilitzar-la. De totes formes, crec que s’hauria d’utilitzar només per necessitat i no per caprici. Utilitzar-la per determinar el color dels ulls, dels cabells... del teu fill és, a més d’innecessari, una falta de respecte cap al teu fill ja que és com si el volguessis perfecte i com si no fossis capaç d’acceptar els seus defectes naturals.

    En resum, jo penso que la manipulació genètica és en general innecessària i que en la majoria de casos no s’hauria de dur a terme. Moltes coses són bones si no s’abusa d’elles, i igual passa amb la manipulació genètica: si s’utilitza únicament com a medicina i no per qüestions d’estètica, caprici, etc. pot ser beneficiosa i acceptable.

    ResponElimina
  19. Estic en contra de la manipulació genètica sempre que no tengui com a objectiu millorar la vida d’ algú (sense fer mal a ningú) ja sigui evitant o curant malalties, contribuint a l’alimentació de gent sense recursos...
    La teràpia gènica pot ser positiva per a la nostra supervivència, ja que es fa per a curar possibles malalties, encara que molta gent diu que això és un factor que influeix en l’aturada de l’evolució, ja que s’intervé en el procés de la selecció natural modificant el seu cicle deixant que sobrevisquin tots els individus, tant els més com els menys aptes. Des del punt de vista moral, crec que aquest tipus me manipulació genètica està ben vist.
    No estic d’acord amb els transgènics perquè crec que hi ha que consumer els aliments el més naturals possible i perquè crec que la modificació genètica pot influir negativament a la nostra salut. No estic d’acord amb la clonació, ja que es una manera de fer vida artificialment, de forma antinatural. De totes maneres, nosaltres consumim transgènics (en general) contínuament: les hortalisses que compram a les grans cadenes de supermercats són transgèniques, la fruita...
    La clonació si es fa per a motiu de salut tampoc crec que sigui positiva, ja que quan has obtingut el que vols del nou individu, què fas amb ell? El mates? Deixes que visqui una vida paral•lela a la teva? No n’estic d’acord ni cer que estigui ben vist, en general, per la nostra societat.
    Amb l’eugenèsia tampoc hi estic d’acord, ja que crec que la naturalesa és sabia i no trobo bé que es modifiqui a l’individu per a fer_lo segons el parer d’alguns, més perfecte. Crec que això podria crear dues espècies diferenciades a la nostra societat i que tindria conseqüències devastadores.
    La conclusió a la que puc arribar és que: la teràpia gènica pot salvar moltes vides encara que com a conseqüència negativa, pot aturar la nostra evolució; no estic d’acord amb els transgènics ja que no crec que siguin positius per a la nostra salut i no estic gens d’acord amb la clonació perquè em sembla del tot antinatural i pot tenir unes conseqüències destructives o malsanes per a les persones Així com l’eugenèsia, que podria arribar a crear dues espècies humanes: una “superior”, la perfecta, amb doblers, intel•ligència... i l’altra imperfecta amb totes les virtuts i les imperfeccions que tenim les persones.

    ResponElimina
  20. Totes les formes de manipulació genètica tenen uns objectius determinats, però no tots aquests objectius són necessaris per la nostra existència, com per exemple escollir una sèrie de característiques preferents que vols que tingui un nou individu, o l'objectiu de perfeccionar l'espècie.
    Vivim en una societat a rebosar de coses innecssaries, però alguns casos de mutacions genètiques arriven a l'extrem de lo innecessari. En la meva opinió, aquest casos de manipulació genètica no tan sols manipulen un gen, sinó que també manipulen la naturalessa: No es pot decidir com vols que sigui el teu fill, escollir el seu color d'ulls, el seu sexe... La naturalessa s'encarrega de fer aquest treball; No pots dir quina és l'espècie humana perfecte, i, amb la manipulació genètica, poder aconseguir-la, simplement perquè no hi ha un individu aparentment més perfecte que un altre, tots són diferents, la naturalessa ens fa ser diferents. No hi ha individus més perfectes o més bells que altres, la bellessa és una cosa que ha creat l'èsser humà, que ha anat canviant durant tots els anys de la nostra existència.

    En canvi, estic dacort en manipular un gen per llevar-li una enfermetat hereditèria: Quasi totes les investigacions científiques que ha fet l'home han estat per trobar la cura d'enfermetats tan sols per allargar la vida dels èssers humans, per sobreviure sense patiment, i, aquest descobriment científic que permeteix generar un nou individu sense passar-li una enfermetat hereditària, em pareix un grandiós descobriment.

    Per altra banda, està la clonació: Des de que existeix, el comerç és un factor molt important per la societat que ens rodeja, i, per un comerciant, un producte que exitós és el millor que li pot passar. Així que, si aquest comerciant poseeix un animal que li ha donat un producte amb éxit, el que vols és tenir un animal igual a aquest, i aixó es pot conseguir amb la clonació d'animals. Per aixó estic d'acort amb aquest tipus de clonació, bonu, més aviat, em dona igual, ja que s'han arrivat a fer milers de coses per aconseguir doblers i una bona qualitat de vida en la societat en que vivi,, així que, si a aquests milers de coses s'afeigeix la mutació genètica, a mi, personalment, no m'importa gens ni mica.
    En canvi, si la clonació s'aplica a un èsser humà, no estic dacort, ja que els objectius d'aquest tipus de clonació són molt diferents als de la clonació d'animals i arriven a ser antinaturals.

    En conclusió, no estic gens d'acort amb la idea dels tranènics que tenen com objectiu escollir l'apariència del teu fill, em sembla antinatural, més que una tonteria, perquè un fill és una part de tu que tu desideixes tenir, sense importar-te la seva apariència, i estimar-lo i cuidar-lo sigui com sigui aquest.
    Em repugna la idea de la eugenèsia, tothom és diferent per naturalessa, i aixó ens caracteritza, de lo contrari, viuriem en un món aborrit on, degut al perfeccionament de l'espècie, no existiria la lletgesa, o el que nosoltres denominem lletgesa, i, a conseqüència d'això, tampoc existiria la bellesa.
    En canvi, la idea de poder salvar el teu fill de tenir una enfermetat hederitària em sembla maravellosa, perquè es dona la posibilitat a moltes persones de poder viure uns dels fenomens més fantàstics de la naturalessa.

    ResponElimina
  21. Silvia T.

    Per una part la manipulació genètica es bona.
    Moltes famílies tenen infermetats hereditàries , els cuals els fills son els qui les pateixen generació en generació però amb l’evolució de la medicina això ja no es un problema.Amb la fecundació in-vitro poden seleccionar els òvuls fecundats que no tenguin aquesta enfermetat això dona una calitat de vida bona al nou individu.També la manipulació serveix per els cultius de verdures en llocs on no hi ha aigua canviar el seus gens perquè pugui créixer amb poca aigua.

    Per altre banda no estic d’acord amb la manipulació genètica. Fa uns mesos va surti per les noticies que una clínica privada ens donava la “oportunitat” d’elegir com podia ser el nostre fill/a,exactament un fill a la carta per dir-ho clar ... Es podia triar el sexe, color dels ulls, color de la pell etc. No ho veig gens correcte si tenim un fill no podem estar triant com serà ,sinó per com sa “creat” a traves de dues persones que s’estimen ,sense manipulació genètica .
    Igual que amb la manipulació d’aliments en segons quins llocs del món.
    Per exemple en els grans supermercats veus una verdura brillant d’aspecte molt saludable i penses que bo però tot ha estat manipulat, collit cuan encara era verd posat en càmeres refrigerants i tirant un gas perquè vagin madurant... cosa que desprès ens mengem nosaltres no te punt de comparació amb un tomàquet d’un hort ecològic(sense pesticides ni herbicides etc) amb un tomàquet de supermercat ni el sabor ni la textura ni la forma son iguals.I així amb un munt de aliments...

    I per últim la clonació
    Crec que es una cosa total ment antinatural crear una persona idèntica a tu si ens costa viure per si sols...
    Posem el cas de la ovella Dolly van tenir que fer moltisimes clonacions perquè una sortís be les altres sortien amb mal formacions o malalties que als pocs dies morien per la meva part es fer patir una vida...S’hauria de prohibir.

    ResponElimina
  22. Para empezar todo esto me parece alucinante. Me refiero a que es impresionante que seamos capaces de descubrir y entender una cosa tan compleja como es el ADN. Esta capacidad de adquirir, asimilar y transmitir conocimientos de este tipo, solo es relacionada con un ser de una capacidad de razonamiento muy avanzado, fruto de un caprichoso azar del destino que nos hizo como somos.
    Creo que controlar algo tan básico e indispensable para la vida misma como es el ADN, es luchar contra la naturaleza. Cambiar en una generación lo que ha tardado miles de años en perfeccionarse por los simples acontecimientos que en la historia han determinado nuestra carrera evolutiva; es normal que tomar una decisión sobre permitir la manipulación genética o no, sea una cosa muy cuestionable en la que muchos tengan la duda si es correcto o no, debido a que todos sabemos que basta que en un principio uno de estos factores claves que han marcado nuestra evolución no hubiera sucedido, que nosotros, la especie humana, o no existiría o seríamos completamente diferentes; con lo cual podemos ver que somos afortunados de ser como somos.
    A raíz a esto, yo creo que las investigaciones relacionadas con la genética, sus usos y consecuencias (que pueden tener un gran valor para la medicina y ser claves para los avances científicos relacionados en este campo) son necesarios si queremos dominar y controlar mejor la manipulación genética que ya se está realizando sin realmente saber sus consecuencias futuras.
    Por un lado apoyo la manipulación genética, pero creo que es una cosa que se ha de tomar muy ensério, porque como en todo, se pueden cometer errores.
    Lo que no me gusta de esta sociedad que aprovecha la primera oportunidad para hacer negocio, es que muchos productos los cuales aun no se han demostrado sus efectos secundarios, ya se han comercializado y se han convertido en unos artículos de compra cotidianos que no advierten de su posible peligrosidad. Y lo más increíble es que estos hechos no salen fácilmente a la luz, ya que se hacen acuerdos comerciales para camuflar y tapar cualquier sospecha. Hasta ahora hemos sido bastante ignorantes con muchos temas, pero por falta de información que prefieren no desvelar. Por ejemplo, sobre los años 50 y 60 se descubrieron nuevas sustancias conservantes que se aplicaron en muchos productos alimentarios, que varios años más tarde se demostró que eran altamente cancerígenos y nocivos para nuestro organismo. Y la lista de atrocidades cometidas sigue y sigue.
    Referente a esto, no me gustaría que el control de la manipulación genética caiga en manos de empresas que solamente ofrecerían su producto a los mas privilegiados y que se lo podrían económicamente permitir, poniendo en desventaja a los demás. Por esto opino que la manipulación genética, las células madre, las terapias genéticas son cosas que con un buen uso podrían salvar muchas personas y curar enfermedades que hasta hoy en día son (por falta de medios) incurables o intratables y que se pasan de generación en generación, perjudicando a los futuros individuos. Además los transgénicos; si nos pudieran garantizar su neutralidad respecto a los demás productos alimentarios, me parece que serían una buena opción para combatir el hambre en el mundo.
    Creo que si todos luchamos para un futuro mejor, ahora es posible conseguirlo; lo importante es que las cosas se hagan bien, y para el beneficio de la humanidad y no del bolsillo de unos pocos. Dicho esto, en conclusión me inclino a favor de la manipulación genética responsable con unos fines estrictamente científicos.

    ResponElimina
  23. Jo estic en contra de la manipulació genètica a no ser que sigui per curar malalties o per fer que a terres seques de païssos desenvolupats pugin ser cultivades sense la utilització de tanta aigua,etc.
    No estic d'acort amb els aliments trangènics ja que crec que lleven importància als naturals, són dolents per ala salut per molt que mai sa agui arrribat a demostrar i el més dolent es que l'únic que aconseguim comprant aliments trangènic és agumantar els diners d'aquestes persones en ves de donar-lis els pagesos més necessesitats.

    No estic d'acort mab l'eugenèsia perquè crec que l'únic que aconseguim amb això és formar dues esècies diferent en la qual una es superior i per tant lleva importància a la espècia normal (que no a patit cap transformàcio). Ademés quina gràcia té ser perfecta?

    La teràpia gènica crec que és l'única bona de les manipulacions genètiques ja que ens ajuda a poder evitar malalties. Jo crec que es un gran avanç per a l'espècia humana ja que pot millorar la vida de les persones que pateixen malalties cròniques. Hi ha gent que creu que és dolenta com les altres manipulacions genètiques perquè igual que les altres és antinatural, això provoca que hi hagi individus més aptés.

    Jo crec que la clonació és una altre manipulació genètica absurda perquè per molt que clonis a una altre persona mai serà igual. L'exemple de la família que volia fer un clon del seu fill que s'haiva mort es des desestrós ja que crec que per molt que clonis el teu fill perqué s'ha mort mai serà el mateix i no serà tractat per igual. No és la solució per llevar-te3 la pena, sinó que crec que també és una falta de respecta cap el seu fill. I com et deus sentir quan et diuen que ets un clon del teu germà? Et té que afectar fatal pensar que tan clonat per tal de substituir el teu germà i per llevar-se la pena.

    En conclució, la manipulació genètica majoritariament es dolenta per a la salut i per a la societat, l'únic al que pots treure-li profit es a la teràpia gènica.

    ResponElimina
  24. La teràpia gènica, la clonació, els transgènics, les cèl•lules mare, etc. Penso que són les conclusions de preguntes sense respostes, com per exemple: perquè no hi ha dos essers iguals? Perquè hi ha malalties genètiques? Perquè les plantes no es poden comunicar? Per contestar aquestes preguntes s’han fet varis experiments que ens han permet arribar a la conclusió que , per exemple, aplicant cèl•lules mares poden aconseguir que ens tornin a sortir les dents o curar càncers,que modificant un gen podem aconseguir la correcció d’una malaltia genètica d’un fillet, etc. Dit això, penso que encara no estan suficientment desenvolupades per poder-les aplicar, perquè com tots sabem encara hi ha moltes coses del cos humà que no sabem per a que serveixen.
    La teràpia gènica és molt útil per curar malalties genètiques però utilitzant-la estem destruint la nostra pròpia evolució, personalment estic d’acord amb la seva pràctica, ja que, crec que quasi ningú vol, per exemple; cuidar el seu fill tota la vida i sabre que quan ell hi falti el seu fill no es sabrà cuidar tot sol. El mateix penso de les cèl•lules mares, perquè gràcies a aquet descobriment és poden curar moltes malalties que antes no tenien solució i en que la persona que les pateix s’ho passa realment malament. De vida només en tenim una, i si per mala sort ens ha tocat patir alguna malaltia greu no crec que la vulguem desaprofitar anant de hospital en hospital quan ja em evolucionat prou com per trobar-hi una solució. Si sabem com fer-ho per arreglar-ho aprofitem-ho.
    Però estic en contra dels transgènics i de la clonació. Els aliments transgènics tenen moltes qualitats però també molts punts en contra, un d’ells seria la mala utilització d’aquest, com per exemple; si a algú es menja un aliment transgènic no sabem quins afectes es poden provocar. Poden ser útils per portar nous aliments a altres terres on no està habituat, però realment es necessari? Crec que no val la pena ja que segurament hi ha molts altres aliments millor adaptats i no importa adaptar genèticament aquet que ni siquiera sabem els afectes secundaris que ens poden produir i son estèrils. La clonació no sé ben bé per a que serveix perquè realment no serveix per res, crec que ha estat com un joc pels científics per veure lo enfora que arribaven i desafiar a la naturalesa, ja que aquesta diu que no hi ha dos individus iguals. A més també pot ser molt perillós perquè podrien fer un mal us d’aquest ,per exemple, per crear soldats per les guerres.
    En conclusió crec que totes aquestes noves investigacions l’únic que fan és moure diners, perquè apart de tot el que he dit sempre hi ha algú que se’n aprofita i pocs que hi surten guanyant, a més totes son econòmicament cares. Totes les coses tenen lo bo i lo dolent. Aplicant aquets nous mètodes de manipulació genètica ens estem posant la evolució de l’esser humà a les nostres mans, però sabrem realment com manejar la situació?sens pujarà la fama al cap? Tot acabar en un desastre per culpa dels avanços en la manipulació genètica? No ho sabem, però potser prest tindrem les respostes a aquestes qüestions.

    ResponElimina
  25. Encuentro que los científicos están haciendo grandes avances para la evolución humana en la que ahora mismo es un transcurso de experimentación en la que son necesarios muchos años de ir probando e ir averiguando todo lo que tiene que ver con la clonación, terapias genéticas, etc.

    Pienso que el tema de la manipulación genética trataría de encontrar métodos para mejorar a los seres, todo esto que se dice de cambiar el color de los ojos, el color del pelo… creo que sólo son experimentaciones que científicos hacen y cogen a gente que está dispuesta a ser el experimento, no lo encuentro totalmente absurdo lo de cambiar las apariencias físicas porqué quien sabe que nos depara en un futuro no tan lejano, en el que sólo puedan sobrevivir unas ciertas personas, si los científicos van haciendo ahora experimentos tal vez tengan respuestas para un posible futuro en las que sea necesario saber esas respuestas.

    Ahora bien, eso de que la gente piensa en cómo será su hijo y diseñarlo por decirlo de alguna manera, lo encuentro absurdo porqué a un hijo no se le puede querer por su apariencia física ni mucho menos, en todo caso si es necesario modificarle algo al ovulo para que el niño se pueda desarrollar mejor eso ya es otro tema.
    El tema de la clonación creo que no se podría desarrollar al ser humano sino a los demás seres vivos ya que por ejemplo si cada vez somos más con más esperanza de vida son más bocas a las que alimentar llegaría un momento en las que las demás especies morirían y eso no debe ocurrir por ninguna circunstancia a caso que sea la naturaleza misma la que decida que así sea.

    El caso de que se quisiera remplazar a alguien por algún caso en especial lo encuentro una absurdez porqué como bien se sabe cada uno es diferente de los demás y si el cambio no es por el físico será por la mentalidad de la persona, entonces se sabe perfectamente que si se reemplaza a alguien no será jamás esa persona, entonces ¿qué más da que reemplazarla? Que no es mejor tener un buen recuerdo de aquella persona que ya por circunstancias ya no se encuentra con nosotros, en vez de reemplazarla y quedarnos con mal sabor de boca al ver que nuestra perspectiva idealizada sobre aquella persona muerta no se parece para nada a la que tenemos ahora. ¿Y se han parado a pensar como se puede sentir ese clon al saber que ha sido idealizado para sustituir a alguien? Son muchas cosas a las que tener en cuenta antes de actuar.

    Y el tema de poder sobrevivir a un hijo mediante las células madre lo encuentro un gran avance porque si podemos salvar a un ser humano sólo con conseguir sus células madre ¿Por qué no hacerlo? Y a dado el caso de que ha sido necesario tener un hijo para poder salvar a otro, creo que si se pueden ocupar luego de los dos hijos ¿por qué no hacerlo? Yo si fuera me pusiera en el lugar de la persona que ha sido salvada por un hermano estaría orgullosa de su existencia y le debería siempre la vida y lo cuidaría como si fuera mi propia vida, y si me pusiera en la piel de el salvador creo que también estaría orgullosa por haber nacido para salvar a un hermano.

    En conclusión creo que cada avance científico tiene sus cosas positivas y sus negativas, la base es la experimentación.

    ResponElimina
  26. Penso, que la manipulació genètica és de gran utilitat i que és bo si ho utilitzes en circumstàncies adequades i amb moderació. Ja que som essers culturals que tenim l’avantatge de construir eines, i una certa tecnologia que ens permet influir o manipular la natura. Tots sabem que l’esser humà, quasi sempre, fa innovacions per accions bones però que a la llarga sempre hi haurà persones que ho utilitzaran per actes dolents.
    En primer lloc, la teràpia gènica. jo estic d’acord amb aquesta, ja que com diu la paraula “teràpia”o amb altres paraules, un procés curatiu,crec que es bo perquè aturaria algunes malalties que les persones tenen i no poden viure la vida en tranquil•litat, però encara que sigui bo per alguns casos, és un tema molt personal i discutible, ja que, podríem aturar l’evolució per complert i faríem que tothom sigues apte.
    Per altre banda els transgènics, estic totalment en contra, en perquè encara no han demostrat que els aliments transgènics siguin bons pels humans, i també perquè no crec que sigui de plena utilitat tenir uns tomàtics, per exemple, que necessitin menys aigua o madurin més lentament, ja que igualment molts d’ells arribaran a tirar-se.
    I per acabar la clonació, tampoc estic d’acord amb aquesta, perquè això provocaria que en algun moment acabaria la variabilitat individual,per lu tant tothom seria diferent, això de cercar la millora humana(eugenèsia) és una ximpleria, ja que la perfecció no es podrà aconseguir. I el que les persones seguem diferents fa que tinguem tots la nostra part especial .

    ResponElimina
  27. La meva opinió es que la manipulació genetica te aspectes bons i aspectes dolents.

    La teràpia gènica hi estic d'acord amb un aspecta, si s'ha de utilitzar per curar alguna malaltia si, però si es per triar com ha de ser el teu fill esteticament no perquè un fill no s'ha de estimar perquè tengui el pel d'un color o un altre o tengui els ulls blaus, un fill ha de ser una mescla del pare i de la mare i s'ha de aceptar així com sigui, amb les seves virtuds i els seus defectes.
    Amb el tema de la clonació si que no hi estic d'acord ja que cada persona és com és, és única amb els seus defectes i les seves virtuds i per molt que intentis fer un clón, fisicament si que sera igual a tu, però pot tenir un carácter molt diferent al teu. També hi ha gent que clona una persona perquè aquesta s'ha mort i ells s'el estimaven molt, com es el cas d'un fill que per desgracia s'ha mort i els seus pares fan una copia seva, la primer cosa a dir és que per molt que siguin idéntics aquell nou fill que substitueix a l'anterior no es semblara de res amb la seva personalitat, i després que els pares també han de pensar que estan creant un ésser humà que no és un robot que no té sentiments, perquè el fill pensar que ha nescut per substituir a un fill ja mort ha de ser molt fort.
    Respecta a les cèl.lules mare si que hi estic d'acord ja que tu l' únic que vols és curar el teu fill, evitar que es mori i aquell fill que neix per salvar el seu germa sera igual d'estimat que el seu germa gran, no hi haura diferencies, és més es la persona que t' ha salvat la vida, sera posiblement la persona que més estimis.
    I per finalitzar el cas dels transgènics pens que sì és per poder enviar productes a països llunyars sense fer-se malber ho puc arribar a acceptar, però que es vulguin modificar els aliments que la propia natura et proporciona no.
    En definitiva si es per curar malalties o per una bona causa si però si es per un aspecta de estetica no.

    ResponElimina
  28. como todas las cosas de esta vida,no depende de que sea sino de como se utiliza, la manipulación genetica es sin duda un nuevo mundo por descubrir, un mundo que nos puede parecer mejor o peor pero que en cualquier caso existe, y puede salvar vidas.


    en mi opinión dicha manipulación puede ser de gran ayuda siempre y quando sea utilizada correctamente(para curar enfermedades, evitar que estas sean heredadas...)
    a todos nos gustaria , en caso de padecer una enfermedad hereditaria, poder evitar ese mal trago a nuestros hijos o salvar la vida de estos en caso de no averlo podido evitar, y esto no supondria mal alguna para nadie

    en cambio cuando la manipulación genética es utilizada incorrectamente,utilizada para caprichos innecesarios esta puede ser perjudicial, por ejemplo:

    cuando unos padres quieren tener a un hijo con ciertas características( ojos verdes, pelo castaño...)i utilizan la manipulación genética con ese fin este se convierte en un acto inmoral i antinaturalpor muchos aspectos, como por ejemplo:

    si hay unos padres tan obsesionados con la apariencia física de su hijo como para manipularlo genéticamente, este hijo probablemente tendrà problemas familiares a lo largo de su vida, pues probablemente los padres tendran también unas espectativas de caracter para su hijo que pede que no se cumplan, y en dicho caso el hijo estaria constantemente sometido al intento de creación del hijo perfecto por parte de sus padres, y con esto no intento decir que modificar la apariencia física de los hijos aga que también se quiera modificar el caracter( aunque también se podria dar el caso) sino que lo que quiero decier es que si existe alguien tan obsesionado con dicha apariencia , probablemente no sea eso lo unico que quiera modificar y que por lo tanto esa persona tan poco equilibrada no deberia tener ningun derecho a elegir sobre el aspecto de nadi, nisiquiera de sus hijos, (ademas esas características físicas que le son dadas a el hijo, son del agrado de los padres y no necesariamente del suyo, y me atrevo a decir que a nadie nos gustaria que otra persona dfecidiera como debemos ser)

    también hay otro tipo de manipulaciones genéticas, como lo alimentos transgénicos, que a simple vista podrian parecer una buena solución, pero que a la hora de la verdad een muchos casos aportan mas inconvenientes que ventajas. estos alimentos contaminan el suelo de quilometros a la redonda, perdida de la biodiversidad,el desarrollo de resistencias en insectos y "malas hierbas" o otros efectos no deseados.

    otro tema que tratar es el de la clonación.y creo que en este tema no hay que intentar irse por las ramas para defrender mi posición (en contra),pues creo que la clonación es solo una montaña de inconvenientes entre los que se encontrarian por ejemplo ;el sentimiento de ser solo una copia ( en caso de ser el clón),la desbentaja de que al heredar todo del mismo ser qualquier enfermedad hereditaria sera transmitida o la perdida de identidad ( en qualquier de los dos casos)

    en definitiva todo esta bien según como se use
    y esta regla se puede aplicar siempre

    ResponElimina